Hazine, uluslararası piyasalardan 1.5 milyar dolar borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, uluslararası piyasalardan 1.5 milyar dolarlık borçlanma gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası piyasalardan 1.5 milyar dolarlık borçlanma gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün tahvil ihracının sonucunu açıkladı. Buna göre 5 yıl vadeli tahvilde kupon oranı yüzde 9.875, getiri oranı ise yüzde 10 olarak gerçekleşti.

İhraca 150’nin üzerinde yatırımcının, ihraç tutarının 3 katından fazla talep gösterdiği ifade edildi. Tahvilin yüzde 33’ü ABD, yüzde 27’si Türkiye, yüzde 22’si Birleşik Krallık, yüzde 10’u diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 7’si Orta Doğu ve yüzde 1’i diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldığı belirtildi.

Bakanlık söz konusu ihraç tutarının 15 Kasım tarihinde hesaplara gireceğini açıkladı. Bu borçlanmayla birlikte 2022'de uluslararası piyasalardan 9 milyar dolarlık finansman sağlandığı ifade edildi. Hazine'nin bu yıl 12,9 milyar dolarlık dış borç ödemesi bulunuyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Dolar/TL'de sınırlı düşüş Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe de düşüşle başladı Simit fiyatlarına bakanlık ayarı: Zorunlu hale getirildi Üretici emeğinin karşılığını istiyor Saray’a dakikada bir asgari ücret