İBB başkanı Ekrem İmamoğlu YSK’yi uyardı: Bana mazbatayı bu millet verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’li Kemal Deniz Bozkurt’un belediye başkanı seçildiği Esenyurt’ta yurttaşlara seslendi. Maçlara gitmemesi yönünde kendisine yöneltilen eleştirenlere yanıt veren İmamoğlu, “Neymiş, ‘İmamoğlu neden maça gitmiş’… Gideceğim kardeşim. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş bu şehrin takımı değil mi?” diye konuştu. Mazbatanın bir an önce verilmesini isteyen İmamoğlu ayrıca, “Kuşmuş, pelikanmış beni ilgilendirmiyor. Kimsenin […]

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’li Kemal Deniz Bozkurt’un belediye başkanı seçildiği Esenyurt’ta yurttaşlara seslendi. Maçlara gitmemesi yönünde kendisine yöneltilen eleştirenlere yanıt veren İmamoğlu, “Neymiş, ‘İmamoğlu neden maça gitmiş’… Gideceğim kardeşim.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş bu şehrin takımı değil mi?” diye konuştu. Mazbatanın bir an önce verilmesini isteyen İmamoğlu ayrıca, “Kuşmuş, pelikanmış beni ilgilendirmiyor. Kimsenin başarısız oldu diye bu milletin geleceğini sıkıntıya sokma hakkı yoktur” dedi.

YSK’ye sesleniyorum, görevinizi yapın!

İmamoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:”Biz kimseyi kimseden ayırt etmedik. Benim Türk kardeşim de Kürt kardeşim de herkes bu toplumun teminatıdır. Değerlerimizden taviz vermeyeceğiz. Cumhuriyetimizi koruyacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden ayrılmayacağız. Herkesin yaşamına saygılı olacağız. Herkes birbirine gülümsemeye hazır mı?

Bu seçimden dolayı insanları başkalaştırmaya çalışıyorlar. Neymiş efendim, 15 bin oyla seçilir miymiş? ‘1 oyla bile seçilir’ dediler. Bazı insanlar var 1 oyla bile seçilse milletini birleştirir. Neymiş, ‘İmamoğlu neden maça gitmiş?…’ Gideceğim kardeşim. Galatasaray bu şehrin takımı değil mi? Fenerbahçe bu şehrin takımı değil mi? Beşiktaş bu şehrin takımı değil mi? Gideceğim kardeşim. Bu kadar net!

Süreci uzatmayın kardeşim. Süreci uzattıkça sıkıntıya giriyorsunuz. Problem çıkıyor, verin mazbatayı bakalım işimize.

Yüksek Seçim Kurulu’na sesleniyorum. Sizin kapınızı anlamsız yere çalanlara kapınızı kapatın. Görevinizi yapın, bizi normalleştirin. Bizi dünyaya rezil etmeyin. Yolumuzu açın demokrasimizi güçlendirin. Bu uyarılarımı Yüksek Seçim Kurulu’na yapıyorum.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Bina yan yattı, boya yapacaklar Bülent Arınç: "Özgür Özel'i başarılı buluyorum"