İcra borçları düzenlemesine ilişkin detaylar belli oldu: 9 milyon dosyayı kapsayacak

Dar gelirlilere ilişkin icra ve haciz sorununu çözmek için hazırlanan pakete ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre, ailelerin birden fazla icra dosyası kapsam dahilinde olabilecek. Düzenleme toplam 9 milyon dosyayı kapsayacak. 15 Ağustos 2022 tarihine kadar icra işlemi olan dosyalar kapsamda olacak.

Dar gelirlilere yönelik destek paketine ilişkin yeni ayrıntılar belli oldu. Buna göre; ailelerin birden fazla icra dosyası kapsam dahilinde olabilecek.

NTV'nin haberine göre; Düzenleme toplam 9 milyon dosyayı kapsayacak. 15 Ağustos 2022 tarihine kadar icra işlemi olan dosyalar kapsamda olacak.

2 BİN LİRAYA KADAR OLAN BORÇLARI KAPSIYOR

Yeni düzenlemeyle 2 bin liraya kadar olan borçlar icradan düşecek.

Adalet, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının bir ay süresince teknik çalışmasını yürüttüğü yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 bin liraya kadar olan borçları kapsayan icra dosyaları tasfiye edilecek.

DÜZENLEME NE ZAMAN?

Kanun değişikliği çalışmalarına Adalet Bakanlığınca başlandı, düzenlemenin yeni yasama döneminin 1 Ekim'de başlamasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Batık kredi riski hızla büyüyor Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı Benzin ve motorine indirim geliyor Mahkeme karar verdi: Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın şirketi iflas etti