Kadın ve çocuklara daha güzel yaşam

Şişli Belediyesi, “Kadın, Gençlik ve Çocuk Merkezi”ni faaliyete geçirdi. Kadın hareketinin öncü isimlerinin yönetiminde yer aldığı merkezde, kadınlara her türlü hukuki, psikolojik ve sosyal desteğin sağlanması, çocuk ve gençlere ise sosyal beceriler kazandırılması amaçlanıyor

İstanbul Şişli Belediyesi, kadın, genç ve çocukların güçlendirilmesinin, mutlu ve huzurlu bir toplum yaratmanın ön koşullarından biri olduğu inancıyla sürdürdüğü çalışmalar doğrultusunda “Kadın Gençlik ve Çocuk Merkezi”nin açılışını yaptı. Güçlendirici politikaların daha yaygın bir şekilde üretilerek hayata geçirilmesi amacıyla kurulan merkezin açılışı Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’nün ev sahipliğinde ve kadın örgütlerinin katılımıyla gerçekleşti. Yönetimini, kadın hareketinden Feminist Avukat Hülya Gülbahar, Sosyal Dayanışma Ağı’ndan eski Ka-Der Başkanı Çiğdem Aydın ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün üstlendiği merkez, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi bünyesinde faaliyet gösterecek.

Her türlü destek sağlanacak
Merkezde her türlü hukuki, psikolojik ve sosyal destek sağlanırken Şişli’yi kadınlar için yaşanabilir, tercih edilir bir ilçe haline getirecek çalışmalar da belirlenecek. Merkez, kaldırımların düzenlenmesinden ilçenin ışıklandırılmasına ve kaynakların kadınlar lehine kullanılmasının sağlanmasına kadar pek çok konuda yol gösterici politikalar üretecek. Merkezde, çocukların ve gençlerin güçlendirilmesi, hasta ve yaşlı bakımının tasarlanması ve planlanması gibi konularda da çalışmalar yapılacak.

Hayatın her alanına eşit katılım
Hizmete açılan merkez ile Şişli’yi kadın hareketine yıllarca emek vermiş, kadın politikası üretmiş ve sorunların çözümü konusunda büyük rol oynamış üç kadına teslim etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı İnönü, “Kadın, genç ve çocukların güçlendirilmesi, mutlu ve huzurlu bir toplum yaratmanın ön koşullarından biri. Hedefim daha eşit, daha özgür kadınlarla, daha mutlu bir Şişli yaratmak. İlçemizde 140 bini aşkın bir kadın nüfusu var. Tüm bu kadın nüfusun etnik kimlikleri, inançları, sınıf ve siyasal görüşleri farklı da olsa kadın olmaktan kaynaklanan sorunları ortak. Belediye başkanı koltuğuna oturduğumdan bu yana kadınlar, çocuklar ve gençlerle ilgili çalışmalara çok önem verdim. Her türlü ayrımcılığa, yoksulluğa karşı kadınları güçlendirmek için çalıştık. Şimdi, kadın hareketine yıllarca emek vermiş, bu konuda uzman 3 kadın arkadaşa Şişli’yi teslim ediyoruz. Ben Şişli’yi beş yıl sonra ‘daha eşit, daha özgür ve mutlu kadınlar ilçesi’ olarak görmek istiyorum” diye konuştu.


Kadınların hayatın her alanına eşit katılımını önemsediğini de belirten İnönü, “Biliyorsunuz CHP’nin yüzde 30 kadın kotası bulunuyor. Ancak 10 kadından 3’ünü aday gösterirseniz, seçim sonucunda kadınlar yine yönetimde azınlıkta kalıyor. Bu nedenle yerel seçimde daha fazla kadın aday gösterilmeli. Önemli olan yüzde 30 kotasının adaylık döneminde değil seçimden sonra tutması” dedi.

***

Yarınlar için umut vaat ediyor

Üstlendikleri misyonun yalnızca Şişli adına değil, ülke adına önemli bir adım olduğunu belirten Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Yıllardır şiddet mağduru ve şiddetten uzaklaşmaya çalışan kadınlar, kız çocukları, LGBTİ bireyler ve göçmenlerle yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde şiddeti önlemede somut politika oluşturmanın ilk adımının katılımcılık olduğunu gördük. Bu doğrultuda, Şişli Belediyesi’nin kadına yönelik şiddet ve kadın sağlığı konularında kapasite geliştirme, üreme sağlığı hizmetlerinin sunulacağı, kadınlar ve kız çocukları için güvenli alan yaratacak, katılımcı ve kapsayıcı bu merkezine destek olacağız” dedi.

Merkezde çocuk ve gençlik çalışmalarından sorumlu olarak, drama, sosyal beceri, gençler için mesleki yönlendirme ve psikolojik danışmanlık gibi hizmetlere destek verecek olan Kadın hakları savunucusu ve eski Ka-Der Başkanı Çiğdem Aydın ise şu ifadeleri kullandı:

“Kadın, Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin varlığı, daha iyi yarınlar için umut vadediyor. Belediyenin diğer kurumlarıyla işbirliği içinde çalışacak ve gerektiğinde bu birimlere yönlendirme yapacak olması da temelleri sağlam bir örnek olarak yerel yönetimlerin önünde durmalı.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Molozlar arasında kalan işkencehane İSKİ duyurdu: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum “Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” Sırada mücadele var Giyim, moda sektörü iklim krizini tetikliyor