Kapatılan termik santrallarda fatura işçilere kesildi

Çevre yükümlülüklerini yerine getirmediği için kapatılan termik santrallarda fatura işçilere kesildi. CHP'li Ali Fazıl Kasap, kapatılan termik santrallarda çalışan binlerce işçinin zorla ücretsiz izne çıkarıldığını açıkladı

BirGün \ Ankara

Geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olan ve çevre yükümlülüklerini yerine getirmediği için kapatılan termik santrallarda fatura işçilere kesildi. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, kapatılan termik santrallarda çalışan binlerce işçinin zorla ücretsiz izne çıkarıldığını bildirdi.

CHP’li Kasap, Kütahya’da filtre takmadıkları gerekçesiyle kapatılan Seyitömer ve Tunçbilek Termik santrallarında çalışan binlerce işçinin mağdur edildiğini ve şirketlerin milyonlarca lira teşvik almalarına rağmen çevre yükümlülüklerini yerine getirmediği için faturanın işçilere kesildiğini belirtti.

CHP’li Kasap, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in işçilerin mağdur edilmeyeceği sözünü tutmasını istedi. Termik santralların çevreye ve doğaya uyumlu olmasını, filtre takmaları gerektiğini ifade eden Kasap, "Milyonlarca lira teşvik alan bu firmalar çevre yükümlülüklerini yerine getirmediği için kapatıldı ve şimdi fatura işçilere kesiliyor. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Enerji Bakanı derhal gerekli girişimlerde bulunup ilgili santrallerin en kısa zamanda çevre yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlamalı ve bu santrallerde çalışan işçilerin yaşadığı mağduriyete gidermeli” dedi.

BEŞ SANTRAL KAPATILDI

Geçtiğimiz günlerde de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş Afşin A, Kütahya Seyitömer, Kütahya Tunçbilek, Sivas Kangal ve Zonguldak Çatalağzı termik santrallarının tamamen Manisa Soma Termik Santralının ise kısmi olarak kapatıldığını açıklamıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı: Avrupa Yakası ablukaya alınacak! Koray Aydın: Kazanmayayım diye organize bir el çalıştı Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve toz taşınımı bekleniyor