Kastamonu’dan Gezici geçti

Abdullah Muhammed Kurtar

Gezici Festival’in beşinci kez gerçekleşen Kastamonu ayağı sona erdi. Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun ev sahipliğinde düzenlenen gösterimler yoğun ilgiyle karşılandı. Başta üniversitenin öğrencileri olmak üzere çok sayıda sanatsever, festivalin yapıldığı Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nu doldurdu.

Öğrencilerin organizasyonu ve imece usulüyle gerçekleştiren festivalde on üç film gösterildi ve yönetmenlerle söyleşiler gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında 1917 yapımı restore edilmiş Delft Porseleninin Sırrı adlı sessiz film Stephen Horne’un canlı müziği eşliğinde izleyicilerle buluştu. Festivalin üçüncü gününde, ABD ve Hollanda çocuk filmleri gösteriminin yapıldığı sabah kuşağına çocukların ilgisi büyüktü.

Kastamonu’da çekebilirim
Festival’in üçüncü gününde yönetmen Zeki Demirkubuz izleyicilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Kastamonu’yu çok sevdiğini belirten Demirkubuz; şunları söyledi: “İstanbul’dan bir şehre seni sürgün ediyoruz bir yer seç deseler, 81 tane şehirden Kastamonu ya da Sinop olur. Gerçekten bu kadar çok seviyorum. Erken kalkmak korkunç bir şey benim için. Fakat buraya geliyorum, bir şey kaçırıyormuşum gibi geliyor bana hep. Kastamonu’da film çekmeyi çok istiyorum. Zaten eski bir hikayem var yıllardır çalıştığım. Trakya ile de başka bir açıdan benzer bir duygum var. Trakya ile ikisi şu anda yarışıyor inşallah burası olur. Bu proje gerçekleşirse yüzde 50 burada olacak.”



Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Medya ve İletişim Topluluğunun akademik danışmanı Ersoy Soydan, festival hakkında şöyle konuştu: “Gezici Festival ekibinin de en memnun kaldığı şehir hiç kuşkusuz Kastamonu. Artık bu şehirde insanların gündelik yaşamında ‘festival zamanı’ diye bir olgu var. Birçok insanın yakındığı, herhangi bir kültürel etkinliğin olmadığını iddia ettiği bir şehirde sanatsal içerikli bir film festivali son derece ilgiyle karşılanıyor. Üstelik bu organizasyon tepeden tırnağa öğrencilerimizin çabasıyla gerçekleşiyor, beşinci yılımıza girdik. İlk yılları gerçekleştiren arkadaşlarımız mezun olup, gittiler. Topluluğumuzun geleneğini yeni arkadaşlarımız daha da güçlendirerek sürdürüyor.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Baby Reindeer'ın 'gerçek Martha'sı Netflix'e dava açacak Ertan Saban'ın Atatürk'ü canlandırdığı filmden ilk kareler Oyuncu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti Cannes jürisinde Ebru Ceylan da var Cazda umut var