Kendi hikâyelerini yazdılar

HABER MERKEZİ

Ülkenin dört bir yanında başarılarıyla ilham olan engellilerin hikâyeleri kısa filmle ekrana taşındı. Maltepe Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği projeyle engelini engel görmeyen hikâyelerin peşine düşüldü. Zorluklara, yokluklara rağmen yolundan vazgeçmeyen engellilerin ilham veren hikâyeleri için Tokat, Ankara ve Adana’da günler süren çekimler ve röportajlar yapıldı. ‘Kendi hikâyeni yaz’ sloganıyla hayata geçirilen filmlerde Tokat’ta psikiyatrist hekim olarak görev yapan, doğuştan bedensel engelli Sare Aydın, birincilikle bitirdiği okulları, doktorluğunu ve tüm zorlu engelleri nasıl aştığını anlattı.

RESİM VE SPORLA HAYATA TUTUNDULAR

Ankara’da ressam ve moda tasarımcısı, bedensel engelli Yusuf Akgün 6 yaşında geçirdiği kazayla iki kolunu kaybetti. Doktorların “Yaşamaz” dediği Akgün, Çocuk Esirgeme Kurumuna bırakıldı. Akgün, hiçbir zaman pes etmedi ve ağzıyla resimler çizerek sayısız sergi açtı ve yüksek lisans yaptı. Adana’da serebral palsili milli yüzücü Batuhan Uçar ise zorluklarla eğitim almasına rağmen yüzmeyle tanıştı. Uçar, onlarca onlarca madalya aldı ve ailesiyle engelli kulübü kurarak birçok hayatı değiştirdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İSKİ duyurdu: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum “Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” Koza Altın’ın gözü şimdi de yaylalarda Giyim, moda sektörü iklim krizini tetikliyor Cin şişeden çıktı bir kere!