Memur-Sen'den ek zam talebi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına ek zam istedi. Yalçın, "Yüzde 16,47 artışa ilave yapılacak 'ek zam', kamu görevlilerimizi/emeklilerimizi rahatlatacak, unutulmayacaktır" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık 2022 enflasyon oranlarını açıklamasıyla birlikte belli olan emekli ve memur zam oranlarının ardından 'ek zam' talep etti. Yalçın, "2023 yılının ilk müjdesi, 2022 yılındaki kararlı iradeyi devam ettirir nitelikte kamu görevlilerimize verilecek 'ek zam' olmalıdır" ifadesini kullandı.

Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) aralık ayı enflasyon oranını yüzde 1,18, yıllık enflasyon oranını ise yüzde 64,27 olarak açıkladığını anımsattı.

"YILIN İLK MÜJDESİ EK ZAM OLMALI"

"Enflasyon farkı yüzde 7,84 ve kamu görevlileri/emeklilerinin maaş/ücretlerine yüzde 8 toplu sözleşme artışıyla beraber yansıyacak oran, yüzde 16,47 olarak belli oldu" ifadelerini kullanan Yalçın, şunları kaydetti: "2023 yılının ilk müjdesi, 2022 yılındaki kararlı iradeyi devam ettirir nitelikte kamu görevlilerimize verilecek 'ek zam' olmalıdır. Devletimizin gücü ve paydaşlığıyla, yüzde 16,47 artışa ilave yapılacak 'ek zam', kamu görevlilerimizi/emeklilerimizi rahatlatacak, unutulmayacaktır."

TÜİK'in açıkladığı aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak enflasyon farkı zammı belli oldu. Buna göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına ocak ayında yüzde 15,4 oranında enflasyon farkı verilecek. Memur maaşları ve Emekli Sandığı’ndan emeklilerin maaşları ise yüzde 16,47 oranında artacak. Memur ve emekli aylıklarına ayrıca refah zammı yapılmadığı takdirde ocak ayında artış söz konusu oranlarda kalacak.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret Mehmet Şimşek duyurdu: İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolar kredi! Nur topu gibi yeni krizimiz oldu: Tavuk eti fiyatları neden yükseliyor? Tekel bayileri sigara boykotuna başladı: Firmanın hiçbir ürününü raflarımıza koymayacağız Uçak biletlerinde tavan fiyata zam