Merkez Bankası, 1 Aralık'taki döviz müdahalesinin büyüklüğünü açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, "döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları" 1 Aralık'ta yapılan ilk döviz müdahalesinin büyüklüğünün 844 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 1 Aralık'ta satım yönünde yapılan ilk döviz müdahalesinin büyüklüğünü 844 milyon dolar olarak açıkladı.

TCMB, "döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları" nedeniyle 1 Aralık'ta 2014'ten bu yana ilk defa piyasaya müdahale ettiğini açıklamıştı.

TCMB aynı hafta 3 Aralık'ta döviz piyasasına ikinci müdahaleyi de gerçekleştirmişti. Bloomberg HT'ye konuşan kaynaklar ikinci müdahalede toplamda 300 milyon dolarlık, üçüncü müdahalede 500 milyon, dördüncü müdahalede 2,5 milyar dolarlık ve beşinci müdahalede ise 2 milyar dolarlık satış yapıldığını belirtmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İstanbul kirada Avrupa’nın lideri En düşük emekli maaşı için iki senaryo Mehmet Şimşek, "Enflasyon oldukça yüksek" dedi, tek hane için tarih verdi Et ve hayvancılıkta da dışa bağımlı olundu Cevdet Yılmaz'dan 'enflasyon' açıklaması: 20 puanlık bir düşüş bekliyorum