'Mesele İnci değil, İstanbul'un kimin olacağı'

İstanbul Beyoğlu’nun simgesi İnci Pastanesi, geçtiğimiz cuma günü zorla tahliye edilerek boşaltıldı. 68 yıllık bir tarihe sahip pastanenin tahliyesi sırasındaki direnciyle...

İstanbul Beyoğlu’nun simgesi İnci Pastanesi, geçtiğimiz cuma günü zorla tahliye edilerek boşaltıldı. 68 yıllık bir tarihe sahip pastanenin tahliyesi sırasındaki direnciyle dikkatleri çeken Av. Can Atalay gazetemize konuştu. Meselenin İnci Pastanesi olmadığını söyleyen Atalay, İstanbul, dar ve orta gelirli emekçi sınıfının mı yoksa para babalarının, zenginlerin kenti mi olacak, bütün mesele bu diyor!
Kentin el değiştirmesinin kural tanınmadan yapıldığını kaydeden Atalay; "Hukuk, emeğiyle geçinen yoksul insanların içinde kaybolması beklenen bir labirent, sadece egemenlerin işine yarasın diye kullanılan alelade bir alet değil. Hukuk bütün insanların yaşarken ürettiklerini, değerlerini, insanların ortak kazanımını korumak içindir" diyerek yaşananlara tepki gösteriyor.


HUKUK TERSYÜZ EDİLİYOR

Bugün, hukukun ters yüz edilerek bir takım göstermelik yasal düzenlemelerle uygulanan politikalara eklemlendiğini kaydeden Atalay, “Bir siyasi patronaj her şeye her biçimde karar vermeye ve insanların sosyalleşme biçimlerini belirlemeye çalışıyor. İnsanların nasıl sohbet edeceğine, nasıl sinemaya gideceğine, sinemanın nerede olacağına, alışveriş merkezinde mescit olup olmayacağına kadar her şeye karışılıyor” dedi. Bu müdahale ve belirlemelerin kabul edilemez olduğunu söyleyen Atalay’a göre buna karşı en etkili mücadele birlikte tavır almaktan geçiyor. MUSTAFA SERBES

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
‘Öldü’ denilen itirafçı, 8 ay önce Jandarma’da memurmuş Diyanet’ten hadisli 1 Mayıs mesajı Türban neyi örtüyor? BUGÜN BENİM, YARIN SENİN, HİÇBİR ZAMAN KİMSENİN:Küçük Asya incisi Sinasos -2 Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın kızına YGS'de VIP torpili!