Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz

Üyelerine yönelik sürgünlere karşı 4 farklı ilden Ankara Gar önüne yürüyen BTS ve Haber-Sen “Baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız” dedi.

EMEK SERVİSİ

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) ve Haber-Sen’in sürgün ve ihraçlara karşı İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Zonguldak illerinden başlattığı yürüyüş Ankara Garı’nda son buldu.

Geçtikleri illerin TCDD ve PTT Başmüdürlükleri önünde basın açıklamaları yapan sendika üyeleri tepkilerini dile getirerek sürgünlerin geri alınmasını istedi.

‘Sendikacılık karşısında rahatsız oldular’

Ankara Garı önünde BTS Genel Başkanı Murat Oral’ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “BTS ve Haber-Sen olarak yaptığımız açıklamalarla, verdiğimiz mücadeleyle, nerede haksızlık, nerede adaletsizlik varsa karşısında durarak, nerede kamu zarara uğratıldıysa teşhir ederek, nerede liyakatsizlik, nerede hukuksuzluk varsa yargıya taşıyarak gerçek sendikacılığın adresi olmamız pek çok çevreyi rahatsız etmiştir. Bizlerin yaptığı gerçek sendikacılık karşısında rahatsız olan siyasi iktidar ve örgütlü olduğumuz kurumların yöneticileri tarafından sendikalarımız susturulması gereken bir kurum olarak görülmüş, bu nedenle üyeleri korkutulmaya, sindirilmeye, baskı altına alınmaya çalışılmış, şimdi de bu da yetmemiş olacak ki yasaları ve hukuku hiçe sayarak, temsilci ya da yönetici olup olmadığına bakmaksızın üyelerimiz hakkında sürgün ve ihraç kararlar verilmektedir.”

Hukuksuzluklar bizi yıldıramaz

Hukuksuzluklarla karşılaştıklarını ve basın açıklaması yapma haklarının dahi engellenmeye çalışıldığını aktaran Oral sözlerini şöyle bitirdi: “Bu haksız ve hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler tüm bu baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız.”

Açıklamaya EMEP Ankara İl Başkanı Şükran Doğan, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de katıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Özel'den Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu: Kararınızı gözden geçirin Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! İktidar, hukuksuz ve keyfi 1 Mayıs yasağını sürdürüyor! İftarlarını tabip odasında açacaklarmış