Okullara yine imam atandı

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kaymakamlıklara gönderilen yazıyla 158 okula manevi danışman adı altında imam atandı. Böylece imamların derslere girdiği üçüncü kent Kırklareli olacak.

Mustafa KÖMÜŞ

Eğitimde gerici uygulamalar hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl İzmir ve Eskişehir’e manevi danışman adı altında imam görevlendirilmesinin ardından bu yıl da aynı uygulama Kırklareli’nde hayata geçirilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kaymakamlıklara gönderilen yazıda aralarında ilkokul, ortaokul ve lisenin yer aldığı 158 okula manevi danışman görevlendirildiği duyuruldu. Gönderilen yazıdaki listede yer alan isimlerin birçoğunun imam olduğu öğrenildi. Onun dışında müezzin, vaiz ve müftülük personeli de okullarda görevlendirildi.

LÜLEBURGAZ İLK SIRADA

Okullara gönderilen listeye göre en çok müftülük personeli ya da imamın görevlendirildiği ilçe Lüleburgaz oldu Lüleburgaz’daki tam 56 okula imam atanırken onu 45 okulla da Kırklareli Merkez ilçe takip etti. Onun dışında Babaeski’ye 20, Vize’ye 15, Demirköy’e 4, Kofçaz’a 2, Pehlivanköy’e 3 ve Pınarhisar’a 13 imam görevlendirildi.

İmamların görevlendirildiği bazı okullar ve ilçeleri şöyle:

PINARHİSAR

19 Evler İlkokulu
Cevizköy Köyü Ortaokulu
Pehlivanköy
Pehlivanköy Anadolu Lisesi

VİZE

Kıyıköy Anadolu Lisesi
Namık Kemal Ortaokulu

KOFÇAZ 

Kofçaz Şehit Anıl Yalap İlkokulu

DEMİRKÖY 

Demirköy Fatih İlkokulu
LÜLEBURGAZ
Büyükkarıştıran Çok Programlı Anadolu Lisesi
Cumhuriyet Ortaokulu
Eskitaşlı Şehit Er Recep Savaş Sinar Ortaokulu
General Ferhat Akat İlkokulu
Hamitabat Nazmi Uçak Ortaokulu
Lüleburgaz Atatürk Anadolu Lisesi

KIRKLARELİ MERKEZ 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilim Lisesi
Şehit Göktan Özüpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Kavaklı Şehit Varol Çalışkan Ortaokulu
Vali Faik Üstün İlkokulu
Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu

BABAESKİ

Büyük Mandıra Anadolu Lisesi
Büyük Mandıra Beldesi İlk ve Ortaokulu

LAİK EĞİTİM HEDEFTE

Kırklareli Şube Başkanı Okan Balcı imamların okulda nasıl bir ihtiyaçtan görevlendirildiğini anlayamadıklarını ifade etti. Balcı şunları söyledi: “Neredeyse her okulda müftülük bir çalışan görevlendirmiş. Proje kapsamında nasıl bir görev üstleneceklerini nasıl faaliyet yürüteceklerini anlayabilmiş değiliz. Ancak kesin olan bir şey varsa o da Milli Eğitim’in bu görevlendirmeyle görev ve sorumluluklarını Müftülüğe devretmiş olduğu. Eğitimde hangi ihtiyaçtan dolayı Müftülük okullarda faaliyet yürütüyor? Örneğin okullarda bu işin eğitimini almış eğitimciler rehberlik edemiyor da imamlar mı bunu gerçekleştirecekler? Bizce bu adımın hedefinde laik bilimsel eğitimin kendisi vardır. Laik eğitimin son kırıntılarını da ortadan kaldıracak adımlar atılmaya devam ediyor.”

Okan Balcı
Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı

PISA sonuçlarındaki olumsuz tabloyu hatırlatan Balcı şöyle devam etti: “PISA sonuçlarıyla gündeme gelen kronik başarısızlık ortadayken, MEB’in dindar-kindar nesil hayali için hız kesmeden nasıl çabaladığını görmek mevcut durumun nedenlerine dair çok açık bir tablo koyuyor önümüze. Okuduğunu anlama becerisinde geriye gitmiş, matematik ve fen alanlarında bunca yıldır OECD ortalamalarının dibine demir atmış bir eğitim sisteminin ihtiyacı okullara imam atanması mıdır? Laiklik ilkesini çiğneyen bilimsel eğitimi ve pedagojik ilkeleri yok sayan bu ayrımcı, tek tipleştirici uygulama asla kabul edilemez. Bu gibi uygulamalara karşı çocuklarımızı savunmaya devam edeceğiz.”

∗∗∗

ÖĞRENCİLER MÜFTÜYE GÖTÜRÜLDÜ

Maraş’ta ise ÇEDES projesi çerçevesinde Zekeriya Tanrıverdi İmamhatip Orta Okulu öğrencileri, İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ile Müftülüğün Yayın Evinde bir araya geldi. Gençlik Koordinatörü ve Din Hizmetleri Uzmanı Neslihan Utangan ile Gençlik Koordinatörü Veli Ay, aynı zamanda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Asiye Acaboğa ve Tuğba Nur Akkoyun eşliğinde öğrenciler, Müftülüğün yayınevine götürüldü. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, buluşmada ÇEDES projesinden övgüyle bahsetti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Laik ve bilimsel eğitime son darbe Cevdet Yılmaz'dan 'eğitimde şiddet' açıklaması 21. yüzyılda nasıl bir eğitim? | ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Ortak Metni-2024’ üzerine Ankara'da binlerce eğitimci "Yusuf Tekin istifa" sloganıyla Meclis'e yürüdü Müfredat, mülakat, şiddet; İşte Türkiye Yüzyılı!