Rauf Başar Ödülü Özcan Alper’e Verildi

Hopa Eğitim ve Kültür Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Rauf Başar Eğitim ve Kültür Sanat Ödül Töreni'nde, Rauf Başar Ödülü yönetmen Özcan Alper’e verildi.

Dilan ŞAHİNBAŞ

Hopa Eğitim ve Kültür Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Rauf Başar Eğitim ve Kültür Sanat Ödül Töreni’ Artvin’de Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonunda düzenlendi. Rauf Başar Ödülü yönetmen Özcan Alper’e verildi. Alper, “Yetişmeme, fizik okurken sinema yapmama, farklı düşünmeme etkili olan, belki yaşasaydı, aramızda olsaydı Kazım Koyuncu’nun bu ödülü almasını canı gönülden isterdim. Ben bu ödülü ondan sonra aldığımı varsayacağım” dedi.

Kentte yaşayan gençlerin kendilerini yetiştirebilecekleri kültür merkezlerine ihtiyaçları olduğunu söyleyen Alper, şöyle konuştu: “Sineması olmayan kentte sinemacı olunca o şehirdeki kültürel ortam sizi daha çok ilgilendiriyor. Bu ödülün benim için manevi boyutu çok büyük. Başar ailesinin maddi bir desteği de bu ödülün bir parçası. Ben konuştuğum bu amaçlar doğrultusunda bu maddi ödülü Hopa Kültür ve Sanatevi’ne vermek istiyorum. Hopa Kültür ve Sanatevi’nin açılması pandemi koşullarına denk geldi ama en son geçen haftaki etkinliklerinde gördüm ki bütün imkânsızlıklara rağmen güzel şeyler yapmaya çalışıyorlar ben de bu ödülü onlara vermek istiyorum.”

Öte yandan Dernek Başkan Yardımcısı Gürbüz Akyüz ise ödülü geleneksel hale getireceklerini kaydetti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Baby Reindeer'ın 'gerçek Martha'sı Netflix'e dava açacak Ertan Saban'ın Atatürk'ü canlandırdığı filmden ilk kareler Oyuncu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti Cannes jürisinde Ebru Ceylan da var Cazda umut var