Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi soruşturması: Sanık Hakkı Sarıcaoğlu’na verilen ceza belli oldu

Rize Emniyet Müdürü iken öldürülen Altuğ Verdi soruşturmasında, sanık Hakkı Sarıcaoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde Rize Emniyet Müdürü iken öldürülen Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hakkındaki soruşturmada, sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İHA'nın aktardığına göre, İsmail Hakkı Sarıcaoğlu hakkında bir kere ağırlaştırılmış müebbet, 2 kere de 26'şar yıl ağır hapis cezası verildi.


Sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu

Davanın 9. duruşması Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Karar duruşmasında "Tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" ve "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu bulunan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu hakkında mahkeme heyeti bir kere ağırlaştırılmış müebbet 2 kere de 26'şar yıl ağır hapis cezası verdi.

NE OLMUŞTU?

Rize Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, 11 Aralık 2018 tarihinde, görev yerindeki değişiklik için ‘tayini’ bahane ederek Rize Emniyet Müdürlüğü’ndeki İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin makamına girip polis müdürü ile bir süre görüşmüş, aldığı cevabın ardından dışarı çıkarak silahla geri dönmüştü.

Makam odasına girmeden önce teslim ettiği silahını çıkışta teslim alınca koşarak tekrar girdiği odada önce Personel Şube Müdürü Ercan Polat’a ateş etmiş, daha sonra İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi öldürmüştü.

Suikastın ardından polis memuru Sarıcaoğlu, daha sonra yöneldiği ve bacağından vurduğu koruma polisi Yiğitcan Köksal tarafından vurularak yaralı şekilde etkisiz hale getirilmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Özel'den 'Erdoğan görüşmesi' hakkında açıklama Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı: Avrupa Yakası ablukaya alınacak! Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak