Sakarya’dan ders alınmadı

Sakarya’daki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 3 Temmuz’da yaşanan patlamadan 6 gün sonra, bu kez patlamayan maddenelerin imha edilmek üzere yüklendiği kamyonda patlama olmuş, 3 asker ölmüştü. Uzmanlar, patlayıcı taşıyan araçlarda ADR belgesi ile bir patlayıcı uzmanının bulunması gerektiğini vurgulamıştı.

EMEK SERVİSİ

Sakarya’da yalnızca 3 ay önce meydana gelen, 3 askerin öldüğü patlamadan ders çıkarılmadı. Tehlikeli maddelerin karayoluyla taşınmasında belge alma ve güvenlik danışmanı çalıştırılma zorunluluğu 1 Temmuz 2021’e ertelendi.

Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik’te yer alan bazı hükümlerin uygulama takvimi değiştirildi.

Resmi Gazete’de dün yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kara yoluyla yapılan tehlikeli madde taşımacılık faaliyetleri yönetmelik kapsamı dışında tutulacak. Bu kurumlarca görevlendirilecek personelin refakatinde üçüncü şahıslar tarafından yine bu kurumlar adına yürütülen faaliyetler de yönetmelik kapsamında olmayacak. 2014 ve öncesi model yılına sahip olup Taşıt Durum Tespit Belgesi almış, ancak ADR/Taşıt Uygunluk Belgesi bulunmayan araçların belge alma zorunluluğu ile tehlikeli madde güvenlik danışmanlarının çalıştırılmasına ilişkin hükümler de 1 Temmuz 2021’e ertelendi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Özel'den Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu: Kararınızı gözden geçirin Taksim 1 Mayıs’la özdeştir! İktidar, hukuksuz ve keyfi 1 Mayıs yasağını sürdürüyor! İftarlarını tabip odasında açacaklarmış