Sokak köpeklerini kaçırmak için ses bombası atacaklardı: Muhtardan açıklama geldi

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın, sokak köpeklerini kaçırmak için torpil/ses bombası atacağını duyurmasının ardından açıklama yapan Kilitbahir Köyü Muhtarı Yaşar Demirci, "Bunun çok yanlış olduğunu anladık. Bu konuda kesinlikle hiçbir uygulama yapmadık, yapmayacağız" ifadelerini kullandı

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı hayvanseverlerin tepkisine neden olan skandal bir karara imza attı. Sokak köpeklerini kaçırmak için sabah akşam torpil/ses bombası atacağını duyuran Alan Başkanlığı'na hayvanseverler tepki yağdırdı.

Odatv'den Ahmet Ertan'ın haberine göre, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, 4 yıl önce Eceabat Topzeytinlik Mevkiinde etrafı tellerle çevrili, kulübelerin de bulunduğu bir barınak inşa etti. Yaklaşık 150 sokak köpeği bulunan barınağa, 4 yıl sonra önce mama desteğinin kesildiği ardından da barınak tellerinin sökülerek köpeklerin doğaya salındığı öne sürüldü.

Bu durum tepkilere neden olurken, sosyal medyada paylaşılan bir bildiri fotoğrafı, hayvanseverlerin büyük tepkisini çekti.

Söz konusu duyuruda, Alan Başkanlığı'nın, sokak köpeklerini korkutup kaçırmak için sabah ve akşam saatlerinde, muhtelif yer ve zamanlarda torpil/ses bombası atacağı duyuruldu. Kilitbahir köyü halkına hitaben yapılan duyuru tepki topladı.

MUHTARDAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin T24'ün ulaştığı Kilitbahir Köyü Muhtarı Yaşar Demirci, söz konusu bilginin jandarmadan geldiğini ve yeni seçilen bir muhtar olduğunu söyleyerek, "Gelen bilgiyi ilan etmek zorunluluğumuz olduğunu düşündük. Acemiliğime geldi" dedi. Demirci, "Bilgi jandarmadan geldi, iş bizim başımıza patladı. Bunun çok yanlış olduğunu anladık. Bu konuda kesinlikle hiçbir uygulama yapmadık, yapmayacağız" ifadesini kullandı.

Alan Başkanlığı'nın, sokak köpeklerini korkutup kaçırmak için sabah ve akşam saatlerinde, muhtelif yer ve zamanlarda torpil/ses bombası atacağı duyuruldu. Kilitbahir köyü halkına hitaben yapılan duyuru tepki topladı. Bunun üzerine Kilitbahir Köyü Muhatrlığı tarafından resmî sosyal medya hesabı Facebook'ta konuya ilişkin bir açıklama paylaşıldı.

Açıklama şöyle:

"Çevremiz ve köyümüzde bulunan sokak dostlarımızın zarar görmemesi adına sehven yapılmış köy kahvesinde asılmış duyuru halkımızın ikazlarıyla kaldırılmış konu hakkında herhangi bir iş işlem yapılmamıştır.

Gerek köyümüz gerekse de Tarihi Alan Başkanlığı'nın sokak dostlarımızın barınması ve doyurulması konusu hassasiyetle yapılmaktayken sosyal medyadan bilgi sahibi olmadan ve maksadını aşan eleştirileri anlayışla karşılayıp gerçekleri yansıtmayan açıklamalara itibar edilmemesini kamuoyuna saygı ile arz ederiz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İSKİ duyurdu: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum “Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” Koza Altın’ın gözü şimdi de yaylalarda Giyim, moda sektörü iklim krizini tetikliyor Cin şişeden çıktı bir kere!