SOL Parti’den esnaf için acil taleplerle mücadele çağrısı: Vergi borçları silinsin

Farklı il ve sektörlerden esnafın katıldığı forumda, esnafların yaşadığı sorunları ele alan SOL Parti, forumun sonuç bildirgesini yayınladı. SOL Parti, “Esnafın Vergi Borçları Silinsin” dedi.

SOL Parti, geçen hafta gerçekleştirdiği Esnaf Forumu’nun sonuçlarını açıkladı.

Farklı il ve sektörlerden esnafın katıldığı forumda, yaşanan sorunlar ve örgütlenme imkânları ele alındı.

Forumdan hareketle esnafın taleplerini açıklayan SOL Parti, ‘Esnafın Vergi Borçları Silinsin’ başlığıyla talepleri yayınlarken, esnaf dayanışma ve örgütlenme çalışmaları için de mücadele sürecini başlatacağını duyurdu.

Önümüzdeki günlerde il, ilçe ve mahallelerde esnaf dayanışması ile örgütlenmesi için toplantılarını sürdürecek olan SOL Parti, 11 Nisan’da da Ankara’da Batıkent esnaf buluşması gerçekleştirilecek.

ESNAF BORÇ BATAĞINDA, CAN ÇEKİŞİYOR

Pandemi döneminde esnafın borç batığına sürüklendiği vurgulanan forum sonuç bildirisinde şunlara yer verildi:

“Esnafın yaşadığı ekonomik mağduriyetleri gerçek manada giderecek tedbirler yerine, esnafı daha fazla borç batağına sürükleyen ekonomik yöntemler iktidar tarafından hayata geçirildi. Salgının ilk döneminde kapatılan işletmelerin mağduriyetini gidermek için önerilen yöntem, kamu banları ve ticaret odaları aracılığıyla esnafı kredi batağına sürüklemenin ötesine geçmedi. Salgının ikinci döneminde ise ödenemeyen ve ötelenmeyen krediler mağduriyetin daha da derinleşmesine neden oldu. Çoğu esnaf işletmelerini kapatmak zorunda kaldı. Kapatmayanlar ise can çekişmeye devam ediyor.”

ACİL TALEPLER İÇİN MÜCADELE VE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Forum sonucunda SOL Parti, esnaf dayanışma ve örgütlenmesi için il, ilçe ve mahalle düzleminde çalışmalarını sürdüreceğini ifade ederken, mücadele için şu acil talepleri ortaya koydu:

1- Salgın sürecince işleyen ve yapılandırılan vergi borçlarının silinmesi,

2- Gerçek bir vergi muafiyetinin hayata geçirilmesi,

3- Bu zamana kadar biriken kiralar için, gerçek manada kira desteğinin hayata geçirilmesi ve önümüzdeki altı aylık süreçte desteğin devam etmesi,

4- Daha önce verilen kredilerin ötelenmesi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Koray Aydın: Kazanmayayım diye organize bir el çalıştı Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama Bina yan yattı, boya yapacaklar Yedek oyuncu profiline döndü