Son seçim anketi: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında dikkat çeken fark

2023'ün Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala Aksoy Araştırma'dan seçim anketi geldi. Şirketin 26 ilde 1537 kişi ile yaptığı anket sonuçlarına göre, Erdoğan'ın oy oranı yüzde 44,4 olurken Kılıçdaroğlu yüzde 55,6 ile öne geçiyor. Ayrıca ankete göre, Cumhur İttifakı 15 puan kaybederken, CHP'nin oylarında ise 7 puanlık artış yaşandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2023 seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağını resmi olarak açıkladı. Karar, Resmi Gazete'de de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekillerinin belirleneceği seçimlere günler kala gözler anket sonuçlarına çevrildi.

Aksoy Araştırma, 'Türkiye Monitörü 2023 Yılı 9. Hafta Araştırması’nın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırma 8 Mart'a başladı ve bin 537 kişiyle, 26 ilde gerçekleştirildi. Ankete göre, AKP 13 puan kaybederken, CHP ise oylarını yüzde 28'e çıkarmış durumda.

Anketin sonuçları şöyle:

AKP: Yüzde 31

AKP 2018 genel seçimlerinde yüzde 42,6 oy aldı. Ankete göre AKP yaklaşık 13 puan kaybetti.

CHP: Yüzde 28,4

CHP bir önceki seçimde yüzde 22,6 oy almıştı. Ankete göre CHP oylarını yaklaşık 7 puan artırdı.

İYİ Parti: Yüzde 12

İYİ Parti bir önceki seçimde yüzde 10 oy almıştı. Ankete göre İYİ Parti oylarını 2 puan artırmış görünüyor.

HDP: Yüzde 10,3

HDP bir önceki seçimde yüzde 11,7 oy aldı. Ankete göre HDP oylarında 1 puanlık kayıp var.

MHP: Yüzde 7,2

MHP bir önceki seçimde yüzde 11,1 oy almıştı. Ankete göre baraj sınırında olan MHP'nin oylarında 4 puanlık düşüş var.

DEVA Partisi: Yüzde 1,4

Saadet Partisi: Yüzde 1,4

Türkiye İşçi Partisi: Yüzde 1,1

Gelecek Partisi: Yüzde 0,9

Diğer: Yüzde 6,3

ERDOĞAN İLE KILIÇDAROĞLU ARASINDAKİ FARK AÇILDI

Araştırmada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki oy farkı da ortaya kondu.

Seçmenin oy tercihlerinin yüzde 55,6 oranında Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana olduğunu gösteren anket sonuçlarına göre, Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 44,4'te kaldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama Özgür Özel'den 'Erdoğan görüşmesi' hakkında açıklama Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı: Avrupa Yakası ablukaya alınacak! Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi