Trabzon’da yüzlerce aile riskli yapılarda yaşıyor

Trabzon’da geçen yıl dere yatakları ve eğimli arazilerde 446 riskli yapı tespit edildi; ancak bu evlerde yaşayan yurttaşların sağlam yapılara geçişi hâlâ sağlanmadı. Dere taşınca evlerini terk ettiklerini söyleyen yurttaşlar, “Bizi sağlam evlere taşısınlar, korkudan kurtulalım” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Ordu ve Samsun’u kapsayan 15 maddelik “İklim Değişikliği Eylem Planı”nı hazırlamıştı. Plan kapsamında ilk etapta, dere yatağında bulunan ve iklim değişikliği nedeniyle risk altında olan bin 950 binanın acil taşınması gerektiği belirlendi. Trabzon’da ise dere yatakları ve yamaçlarda 446 riskli yapı tespit edildi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 binden fazla aile, halen inşa edilecek yeni konutlara taşınmayı bekliyor.

DERE TAŞINCA EVİ TERK EDİYORUZ

Sürmene ilçesindeki dere yatağında riskli evi bulunan Hasan Efe, daha önce selde bazı yapıların yıkıldığını belirterek, “Geçmişte derenin önü kapandı, baraj gibi patladı. Patlayınca yukarıdaki köprüyü aldı. Benim evim de dereye yakın. Dere taşınca çıkıyoruz, evi terk ediyoruz. Yol yaptılar, dere yataklarını daralttılar. Normalde burada dere yatağının 38 metre olması lazım, 8 metreye düşmüş. Bizi sağlam evlere taşısınlar, biz de korkudan kurtulalım” dedi.

DHA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Valilikten 'kadın kılığında okul çevresinde dolaşan kişi'yle ilgili açıklama SONAR’ın Ekrem İmamoğlu’nu önde gösteren anketinin ardından Hakan Bayrakçı’dan açıklama İBB’nin Bölgesel İstihdam Ofisleri 20 bin kişiye istihdam sağladı Foça Belediye Başkanı Gürbüz, 'suç örgütü üyeliği' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti Kadın Dayanışma Platformu Konya’dan seslendi: Bir 8 Mart’ı daha öfkemizle, isyanımızla ve direnişimizle karşılıyoruz