Türkiye ile Libya'nın Doğu Akdeniz Mutabakatı TBMM'de kabul edildi

Libya ile imzalanan Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına ilişkin uluslararası sözleşme, TBMM Genel Kurulu'nda; AKP, CHP, MHP ve İyi Parti'nin oyları ile kabul edildi.

TBMM’de 27 Kasım tarihinde İstanbul’da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz’de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası' hızla ele alındı. TBMM Dışişleri Komisyonu’nda sabah görüşülerek kabul edilen anlaşma öğleden sonra ise TBMM Genel Kurulu’nun gündemine geldi.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerin ardından da anlaşma HDP dışındaki partilerin desteği ile kabul edildi. 306 milletvekilinin katıldığı oylamada 293 kabul, 13 ret oyu kullanıldı.

Anlaşmayla ilgili iç hukuk süreci AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınaylayıp Resmi Gazete’de yayımlanması ile tamamlanmış olacak.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" Bina yan yattı, boya yapacaklar CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Yedek oyuncu profiline döndü