“Veliköy’de HES istemiyoruz”

Artvin’in Şavşat ilçesindeki Veliköy’de, Mirya Deresi ve Meşeli köyündeki Mansurat Deresinin birleştirilerek yapılması istenen Armutlu 1-2 regülatörün Rize İdare Mahkemesince keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı. Davaya köylülerin avukatı Halis Yıldırım katıldı. Veliköylüler ve çevre köylerden dayanışma için gelenler büyük bir kalabalık oluşturarak heyete, köylerinde HES istemediklerini ve sonuna kadar yaşam alanlarını savunacaklarını belirtti.

Artvin’in Şavşat ilçesindeki Veliköy’de, Mirya Deresi ve Meşeli köyündeki Mansurat Deresinin birleştirilerek yapılması istenen Armutlu 1-2 regülatörün Rize İdare Mahkemesince keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı.

Davaya köylülerin avukatı Halis Yıldırım katıldı.

Veliköylüler ve çevre köylerden dayanışma için gelenler büyük bir kalabalık oluşturarak heyete, köylerinde HES istemediklerini ve sonuna kadar yaşam alanlarını savunacaklarını belirtti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Uzmanlar Bozkurt'taki sel felaketinin nedenlerini anlattı: Dere yatağının daraltılması, yapılaşma ve fazlası... Dünyanın en yaşlı 10 ağacı ‘Oluklu kertenkeleleri öldürmeyin’ 9 ilin Orman Bölge Müdürü görevden alındı Bu bilim dışı uygulamanın dünyada eşi yok