Yurttaş karşı, Hazinedar hâlâ ısrarcı: En doğru yöntem referandumdur

Haziran Direnişi’nin sembollerinden Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda yurttaşların harekete geçmesi sonucu engellenen kafe inşaatı konusunda CHP’li Belediye Başkanı Murat Hazinedar, projenin halk tarafından istendiği konusunda ısrarcı açıklamalarını sürdürdü.

CNN Türk yayınında konuşan Hazinedar, projenin şimdilik askıya alındığını ve seçim sonrası yeniden değerlendirileceğini söyleyerek, dün akşam parkta yurttaşların büyük tepkisini çeken referandum önerisini yineledi. 

Parka çardak kafe yapılması konusunda bir talep olmasaydı böylesine bir girişimde bulunmayacağını öne süren Hazinedar, “Hiçbir şekilde halkın istemediği bir şekilde çivi çakmam, çaktırmam da. Sonuç olarak istenilen bir projeyi yapmak için yola çıktık. İstenildiği zaman yaparız, hatta ben orada referandum da önerdim, oradakiler ne kadar halktır ne kadar başkalarıdır bilemezseniz. En doğru yöntem referandumdur. Bunun değerlendirmesini yapacağız, artık seçimden sonra bakacağız. Hiçbir şekilde halkın istemediği projeyi ben gerçekleştirmem” ifadelerini kullandı.

Bazı "kötü niyetli insanların" devreye girdiğini savunan Hazinedar, "Seçime kadar durdurulmasının nedeni de burada kötü niyetli insanlar bunu seçim ortamında kullanmaya çalışabilirler. Biz sonuç olarak durdurduk" dedi.

Hazinedar ayrıca yeşil alana bir müdahale olunmayacağını, çardağın beton kısım üzerine yapılacağını da iddia etti. Hazinedar, “Orada bulunan spor aletleri de ön tarafına kaydırılıyor. Ortada bir yeşile, parka müdahale söz konusu değildir. Tam aksine beton olan bir yerin güzelleştirmek suretiyle hem doğal doku ile birlikte uyum sağlaması, ahşap bir çardak üstüne de sarmaşıklarla yeşil dokuya uydurulması. Burada yapılan tam aksine yeşillendirme ve doğal dokuya uydurma vardır. Bir santimetrekare bile yeşile müdahalemiz yoktur. Sanırım farklı söylentiler ve iddialarda bulunulmuş. Bunların içinde kasıtlı olanlar olabilir, başka amaçlara hizmet etmek isteyen kişiler olabilir” diye konuştu.

HAZİNE AMA SANA DAR
Yurttaşların ise Hazinedar’a yönelik tepkisi büyüyor. Dün öğlen saatlerinde iş makinesini durdurup parktan çekilmesini sağlayan, ardından da akşam şiddetli yağmura rağmen toplanan yurttaşlar, Abbasağa’ya dokundurtmayacaklarını yineledi.

Yurttaşlar, son bir yıldır çok sayıda uygulaması nedeniyle Belediye Başkanı Hazinedar’a “Beşiktaş bir hazine ama sana dar” şeklinde mesaj gönderdi. Hazinedar'ın kafe girişimi CHP içinde de çatlak yarattı. Dün CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur parka gelerek yurttaşlara destek verirken, Bir diğer İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise Twitter hesabından "Arkadaşlar Abbasağa Park'ında halkın onaylamadığı hiçbir işlem yapılmayacak. Yanlış anlaşılma ve rahatsızlık için özür dileriz" şeklinde açıklama yaptı.

Yurttaşlar projenin şimdilik askıya alınmasına rağmen eylemlerini sürdürmeyi planlıyor.

'Gezi Parkı’na topçu kışlası yaptırmadık, Abbasağa’ya da kafe yaptırmayacağız'

Mahalleli Abbasağa Parkı'nda inşaata izin vermiyor

Haziran ranta karşı Abbasağa'ya çağırdı

 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
‘Öldü’ denilen itirafçı, 8 ay önce Jandarma’da memurmuş Diyanet’ten hadisli 1 Mayıs mesajı Türban neyi örtüyor? BUGÜN BENİM, YARIN SENİN, HİÇBİR ZAMAN KİMSENİN:Küçük Asya incisi Sinasos -2 Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın kızına YGS'de VIP torpili!