Derbide zafer Aslan'ın

Seyrantepe’de derbi akşamı. Bir tarafta Camp Nou’dan beraberlikle dönerek “acaba Avrupa’da yoluma devam edebilir miyim” diyen Galatasaray, öbür yanda puan sıralamasında yükselişe geçmeyi hedefleyen Beşiktaş… Son birkaç gündür İstanbul’u beyaza boyayan kar şehri terk etmiş durumda. Yine birkaç gündür iki takım arasında yaşanan demeç savaşları buz gibi havayı ısıtmış durumda. Tüm bu ahval ve şerait içinde nefesler tutulmuş, Atilla Karaoğlan’ın ilk düdüğü bekleniyor.

Aslan’da Torrent’ten rotasyon bekleyenler yanılmış. Şüphesiz yıllarını verdiği stadyumdan şen dönen İspanyol teknik direktör, ezeli rakipleri karşısında alacakları bir galibiyetle iyice kredi kazanacağını biliyor. Kulübede olur denen Feghouli’yi sahaya atan hoca, kim bilir maçı erken çözmenin hayalini kuruyor. Gidişata göre ikinci yarı hamlelerin Barcelona rövanşına göre yapılması muhtemel gözüküyor. Taraftarının önünde kapalı gişe oynayacak sarı-kırmızılılar, bakalım sezon adına en kritik haftayı nasıl açacak?

Kartal’da Önder Karaveli biraz sürpriz bir 11’i tercih etmiş. Necip’i stopere atan hoca, sakatlıktan dönen Josef’i de kulübede tutuyor. Orta sahadaki Atiba-Can ikilisi defansif olarak zayıf, ofansif olarak tehditkâr gözüküyor. Siyah-beyazlılarda Batshuayi kanarda, ileri uçta Güven sahada. İkincilik yarışında hata yapmak istemeyen Beşiktaş’ta gözler Ghezzal’da olacak. Zengin kulübe, bu derbide kilit rol oynayabilir. Bakalım Karaveli, bu hedef müsabakadan üç puan çıkartıp gelecek için güven verecek mi?

Tempolu başlayan derbinin ilk bölümünde ev sahibi etkiliydi. Önde basan Aslan’ın tüm maç böyle oynaması zordu. 15’teki kornerde Omar topu çizgiden çıkarmış, hemen akabindeki kornerde Kerem’in şutunu Ersin iyi çıkarmıştı. 22’de Galatasaray öndeydi. Feghouli’nin kaçırdığı Mustafa Muhammet, Kerem’e “al da at” demişti.

32’de fark ikiydi! Umut’tan topu kapan Mustafa Muhammet’in ortasına kafayı vuran yine Kerem’di. 39’da Kenan’la Güven çıkmış, Batshuayi’yle Larin girmişti. İlk yarı özetle Galatasaray için rüya, Beşiktaş için kâbus gibiydi…

İkinci devrede Atiba’nın yerine Josef, Feghouli’nin yerine de Cicaldau oyundaydı. Karaveli, ilk 45 dakikada rakibe verdiği orta sahayı bu hamleyle almayı hedefliyordu. 54’te Larin bomboş durumda çerçeveyi bulamıyordu. 65’te Mustafa Muhammet’le bu sefer ev sahibi gole yaklaşıyordu.Kartal giderek yüklenirken, Aslan’da yorgunluk dikkat çekiyordu. 85’te oyuna sonradan giren Rıdvan ağları bulmuştu. Pena golde hatalıydı. Son dakikalarda siyah-beyazlılar bastırıyor, direnen sarı-kırmızılılar üç puanı hanesine yazdırıyordu.

Galatasaray, Barcelona maçı öncesi derbi galibiyetiyle büyük moral buldu. Kusursuz devreden sonra ikinci yarı yer yer taraftarlar için bitmek bilmedi. Tabii ilk 45 dakikanın böyle geçmesinde Karaveli’nin tercihleri de önemli rol oynadı. Mustafa Muhammet’le Kerem ortaklığı galibiyeti getirirken, defansta Nelsson muazzamdı. Beşiktaş’a gelince… Önder Hoca bu maçtan sonra çok tartışılacağa benziyor. Josef’le başlasa, sanki bambaşka bir karşılaşma izleyecektik. Üç gün önce zorlu bir Barcelona deplasmanı oynayan rakibe karşı 45 dakikayı kaybetmek, maçı da kaybettirdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım Beşiktaş'tan Beyaz TV'deki Al-Musrati yorumları hakkında suç duyurusu! CHP’li Yavuzyılmaz: Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor Şike iddiası: Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili inceleme başlatıldı İspanya basınında gündem Arda Güler