‘Hepinizi hapse atacağız!’

Az gelişmiş ülkelerin iktidar yorgunu antidemokrat, kıvamında otokrat, katı bürokrat, karşılıksız kontrat, işi birince kaldır-at, partileri için hazırlanmış, (güçten-kuvvetten) düşmeden önce son çıkış niteliğindeki seçim bildirgesini aşağıda bulacaksınız. Çok gelişmiş ülkelerin sivri akıllı servisleri tarafından hazırlanıp ihtiyaç sahibi ülke “sahiplerine” takdim edilen bu bildirgelerin şimdiye kadar işe yaradığı görülmemiş olsa bile, çıkmayan candan umut kesilmez şiarıyla işleme konulur.

Seçmenleri geleceğe yönlendirmek için tarih, sayı, hedef, varılacak nokta tam olarak belirtilmelidir:

“Sevgili kardeşlerim bu can bu bedende olduğu sürece sizi öpmeye devam edeceğiz! Çünkü bizler sizleri çok seviyoruz. Sevmekten kendimizi alamıyoruz. Ayrıca öpmeye de doyamıyoruz. Bunu da böylelikle ifade edeyim.”

Kalıcı olabilmek ancak “açık” ve “net” bir söylemle mümkündür:

“Bakın açık ve net olarak söylüyoruz, önümüzdeki ilk on yılda veya yirmi yılda olmazsa otuz yılda ülkemizi bölgemizin en hızlı gelişen yatırımcısı olması konusunda, çekim merkezi haline getirmenin gayreti içinde olma sözü veriyoruz.”

Umut vermek de önemlidir. İnsanlar umutsuz yaşamazlar. Bu konuda “cömert” olmaktan korkulmamalıdır:

“Büyük milletimiz her şeye layıktır. Hiçbir şeyinizin eksik olmaması için var gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. Bu yolda yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz. Önümüze çıkan her türlü yasaymış, anayasaymış, hiçbir engel tanımayacağız. Tek amacımız size hizmet etmek olacaktır!”

Başarı için bazı şartların zorunlu olduğu da en baştan açıklanmalıdır:

“Yeter ki bize oy verin, gerisine karışmayın! Oyunuzu verin ve gidin. Arkanıza bakmayın. Arkanızda biz olacağız.”

Seçmenler siyasilerden çok şey bekler. Onların beklentilerinin birkaç adım önünden gitmenin sayısız faydaları vardır:

“Herkesin bir otomobili olması artık sıradan bir hedeftir. Biz hepinizi uçak sahibi yapmayı düşünüyoruz. Çok uçaklı bir demokrasinin inşasında sayısız fayda mütalaa ediyoruz. Ülkemizde bulunmayan bir ihtiyaç maddesine ulaşmak için uçağınıza atladığınız gibi, o ürünün en ucuza temin edilen ülkeye günü birlik uçuşlar yapıp eliniz kolunuz dolu olarak evinize dönebilecek olmanın mutluluğu içinde olacaksınız. Alt yapı daire başkanlığımız bunu için çalışmalarını sürdürüyor, gözümüze çarpan her yeri bu yüzden betonluyoruz. Her yer havaalanı haline gelecek. Uçakları evlerinizin bahçesine park edebilecek bunun için de para ödemeyeceksiniz.”

Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, bu yüzden iktidar koltuklarına zamk sürerek oturanların bu fedakârlıklarını yeterince takdir etmeyenler her ülkede olabilir. Onlara yönelik “hizmetlerin” de var olduğu açıklanmalıdır.

“Biz sadece parayla geçilecek yollar, köprüler, tüneller yapmakla yetinmiyoruz. Ülkemizin bütün güzide yerleşimlerine dünyanın en güzel hapishanelerini de inşa ediyoruz.”

Ne yaparsanız yapın yine de size oy vermeyecek kitleler olacaktır. Demokrat kişiliğinize yaraşır biçimde onlara da gerekli saygınızı gösteren kesin mesajlar vermeyi ihmal etmeyin:

“Hepinizi hapse atacağız!”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak