Kartal 10 kişiyle zafere uçtu

Kadıköy’de derbi akşamı… Lider Galatasaray’ın kazandığı haftada, asırlık diğer iki çınarımız karşı karşıya. Şüphesiz iki dev de kazanmayı hedefliyor, yağmurlu bir İstanbul akşamında çıkacak sonucu milyonlar heyecanla bekliyor.

Türkiye’yi yasa boğan deprem sonucunda federasyonun ligden çekilen takımlarla aldığı karar hâlâ tartışıladursun, iki büyüğün buluşması Kulüpler Birliği’nde yapılan toplantının gölgesinde biraz gergin başlıyor. Hatay ve Gaziantep deplasmanlarından bir puan çıkarabilen Beşiktaş’ın başvurusunun nasıl sonuçlanacağı beklenedursun, Halil Umut Meler’in ilk düdüğü böyle bir ahvalde çalıyor.

Henüz derbi kazanamayan Jorge Jesus cezalı olduğundan takımın başında yardımcısı Joao de Deus bulunuyor. Teknik heyet sahaya üç stoperi sürmüş. Hafta boyunca süren Kanarya üçlü mü oynayacak yoksa dörtlü mü sorusu böyle cevap bulmuş. Orta sahayı Arao’yla Mert Hakan’a teslim eden Portekizliler, genç maestro Arda’yı da ilk 11’de başlatıyor. Sarı-lacivertlilerde şüphesiz gözler sezonun yıldızı Valencia’da olacak.

Beşiktaş’ta Şenol Güneş savunmanın göbeğinde Tayyip Talha’yla Colley’i tercih etmiş. Deneyimli hoca Hadziahmetovic-Salih-Gedson üçlüsüyle orta sahada kontrolü eline almak istiyor. Sakatlıktan dönen Ghezzal’in performansı merak ediledursun, Aboubakar’ın formu siyah-beyazlı camiayı umutlandırıyor.

İlk bölümde ev sahibi etkiliydi. 8. dakikada Arda biraz daha dikkatli olsa, takımını öne geçirecekti. Pozisyonda dizinden sakatlanan Tayyip Talha’nın yerine Welinton girmişti.

27’de gelişen kontrada Arda’nın kaçırdığı Valencia, karşı karşıya pozisyonda Mert’i geçememişti. Arda harika hareketleri müteakip yerde kalıyor, kazanılan penaltıyı kullanan Valencia, 41’de tabelayı değiştiriyordu. Söylemeye gerek yok karar ekranlarda çok tartışılacaktı…

Devrenin sonunda Welinton’un şutunu harika çıkaran Altay uzatmalarda karşı karşıya kaldığı pozisyonda Aboubabakar’a hayır diyerek kalesinde devleşiyordu. İkinci yarı kartlardan gollere her şeye gebeydi…

İkinci devrede Hadziahmetovic ve Ghezzal’in yerine Redmond ve Maxim oyundaydı. Aboubakar yine savunma gerisine sarktığı bir pozisyonda geç kalıyordu. Hemen akabinde Arda Gedson’dan kaptığı topla Valencia’yı kaçırıyor, Ekvadorlu yıldızı ceza sahasında indiren Welinton ikinci sarıdan atılıyordu. 53’te penaltıyı kullanan Valencia, bu sefer topu auta yollamıştı.

58’te Redmond’ın ortasına kafayı vuran Cenk skoru eşitlemişti. 62’de bir kişi eksik oynayan Kartal öndeydi! Redmond’ın harika pasıyla savunma arkasına sarkan Cenk yine Altay’ı avlamıştı. Son çeyrekte değişiklikler sonrası Kanarya dörtlüye dönüyordu.

75’te fark ikiydi! İki asistle oynayan Redmond orta sahadan aldığı topu müthiş sürüklüyor, ceza sahası dışından nefis vuruyordu. 80’de İrfan Can’ın güzel şutunu Mert aynı güzellikte çıkarıyordu. Fenerbahçe bastırıyor, 90’da Serdar Dursun altıpastan ağları bulamıyordu. Uzatmalarda Redmond’ın “al da at” dediği Aboubakar, sonunda golünü atıyor; ona cevap veren İrfan Can skoru ilan ediyordu: 2-4!

Kadıköy’de inanılmaz bir maç geride kaldı. Sezonun flaş ismi Valencia, o ikinci penaltıyı atsa, şimdi bambaşka şeyler konuşuluyordu. Orada maç dönüyor, derbi istifa sesleriyle bitiyordu. Ev sahibinin on kişi kalan rakibi karşısında oynadığı ikinci yarı çok tartışılacağa benziyor, oklar Jesus ve Ali Koç’a dönecek gibi duruyor. Beşiktaş’a gelince… Şenol Güneş Redmond hamlesiyle adeta düşeş attı. Dört gole de katkı veren kanat oyuncusu göz kamaştırırken, iki defa fileleri sarsan Cenk ve Mert de muazzam oynadı. Bu derbi belli ki çok konuşulacak, çok!

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım CHP’li Yavuzyılmaz: Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor Beşiktaş'tan Beyaz TV'deki Al-Musrati yorumları hakkında suç duyurusu! İspanya basınında gündem Arda Güler Şike iddiası: Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili inceleme başlatıldı