Ligde yine hüsran...

Beşiktaş, ligdeki istikrarsız performansını sürdürüyor. Siyah-beyazlılar, Kayserispor'un 47 dakika boyunca 10 kişi oynadığı maçta pozisyon üretmekte zorlanırken, sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı

Kadir Has Stadyumu'nda kritik dönemeç... Bir tarafta sezonun en heyecan veren Anadolu takımlarından Kayserispor, öbür köşede devler arenasında destan yazan Beşiktaş... Santra öncesinde her iki ekibin de puanı aynı. Çimlerdeki satrancın sonucu zirve yarışında önemli rol oynayacak.

Ev sahibinde eksikler dikkat çekiyor. Ne yapacağı üç aşağı beş yukarı belli olan Şamil yok. Asıl sarı-kırmızılıların etkili solağı, asist makinası Deniz Türüç cezası nedeniyle görev yapamıyor. Duran top ustasının yokluğunda, Kayserispor'un performansı özellikle merak ediliyor. Takımını atağa da taşıyan oyuncunun olmaması, kâğıt üstünde büyük handikap olarak gözüküyor.

Şampiyonlar Ligi'nde grubunu namağlup lider bitiren, topladığı rekor puan bir daha kırılır mı diye sorduran Kartal ise mutlak üç puan parolasıyla sahaya ayak basıyor. Geçen cumartesi İstanbul'un sarı-kırmızılılarını parça pinçik eden Şenol Güneş'in öğrencileri, Fenerbahçe ile Galatasaray'ın kazandığı haftada hata yapmak istemiyor. Derbinin muzaffer 11'i, Kayseri'de de başlıyor.

Ligde altı maçtır kaybetmeyen iki ekibin mücadelesinin ilk dakikalarında her iki taraf da birbirini tartıyordu. 9'da Oğuzhan'ın müthiş pasıyla bir anda savunmanın gerisine sarkan Cenk, kaleci Lung'a takılmıştı. 17'de Kayseri defansının akıl almaz hatasını bomboş durumdaki Oğuzhan değerlendirememişti.

31'de futbolun değişmez klişesi "atamayana atarlar" akıllara düşüyordu. Kucher'in ortasını üç adımdan Umut tamamlıyordu. 39'daki kornerde Pepe indiriyor, Cenk'in vuruşu kale önündeki etten duvarı aşamıyordu. Uzatmalarda Umut'un acemi müdahalesine penaltı çıkıyor, Cenk beyaz noktada hata yapmıyordu. Kartlar havada uçuşuyor, taraflar soyunma odasına oldukça gergin bir şekilde gidiyordu.

İkinci yarının başında Lopes'in ikinci sarıdan atılmasıyla ibre tamamen deplasman ekibine dönmüştü. Hakem tüm gece konuşulmayı garantilemişti. Tolgay'ın yerine Talisca'yı sahaya süren Güneş ilk hamlesini yapmıştı; Negredo bekleyenler yanılmıştı. Sağlı sollu ortalar sanki İspanyol golcüyü arıyordu.

Negredo girdiği gibi 80'de kafayı vuruyor ama çerçeveyi bulamıyordu. Kalan dakikalar adeta tek kale oynanıyordu. Kartal'ın amansız baskısı sonuç getirmiyor, taraflar birer puanla yetiniyordu.

Kayseri'de inanılmaz mücadele geride kaldı. Ev sahibinde Deniz olsa, oyun çok farklı olabilirdi doğrusu. Beşiktaş cephesinde ise hayal kırıklığı hâkim. Koca bir yarı rakibe karşı bir kişi fazla olan takımdan ben daha çok pozisyon beklerdim kendi adıma. Uzaktan pek kaleyi düşünmemeleri de dikkat çekiciydi. Güneş'in talebeleri kapalı defanslara karşı çözüm bulmakta zorlanıyorlar. Deneyimli hocanın düşünmesinde fayda var...

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım CHP’li Yavuzyılmaz: Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor İspanya basınında gündem Arda Güler Beşiktaş'tan Beyaz TV'deki Al-Musrati yorumları hakkında suç duyurusu! Şike iddiası: Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili inceleme başlatıldı