Yeni neslin akademik başarısı Tumblr’a mı bağlı?

X Kuşağı’nın gayet zeki fakat aynı zamanda dağınık olması büyük bir gerçek ve ciddi bir sorun. Ders çalışmıyorlar ve dolayısıyla akademik gelecekleri pek parlak değil

Pek çok anne babanın en büyük sorunu Z kuşağının ders çalışması. Bizim de öyle! Bildiğiniz gibi Z kuşağı en çok bilinmezin olduğu kuşak. X kuşağı yani şimdi orta yaşlarına gelen bizler, odamızı toplamamız, düzenli olmamız öğütlenerek büyütüldük. Z kuşağına o kadar ters olan bir konu ki bu. Mesela bizim evdeki en büyük çatışma sebeplerinden biri odanın toplanmaması.

Amerika’da başlayan yeni bir akım bu kuşak çatışmasının ve geriliminin sonunu getirebilir. İnternetin bir türlü hak ettiği yere kavuşamayan uygulaması Tumblr bu yeni akıma ev sahipliği yapıyor. Kim bilir belki Tumblr da bu akımın sonucunda hak ettiğini yere kavuşur. Akımın adı Studyblr. 14-28 yaş arasında öğrencilerin ders çalıştıkları mekanlardan tuttukları notlara hatta ders çizelgelerine kadar bir çok şeyi paylaştığı bloglardan oluşuyor.

Kısaca öğrenci blogu diyebileceğimiz bu sayfalar gençler arasında gayet popüler hale gelmiş bir modaakımı. Lifestyle bloglarının estetiğini alarak oluşturulmuş yepyeni öğrenci paylaşım platformu. Burada popüler olmak, her türlü sosyal medya platformunda olduğu gibi gençler arasında fazlasıyla önemli. Yani beğenilmek ve önemsenmek Z kuşağının en büyük beklentisi. Renkli kalemlerle harika yazılmış ders notları, odalarının havalı ortamları onlar için çok önemli. İşin bu kısmı bizim için idare eder olsa da hoşunuza gidecek önemli bir detay daha var. Bu platformda sadece havalı olmak yeterli değil. Ders ortalamalarınız 5 üzerinden 4.5’uğun altındaysa attığınız havanın da bir önemi kalmıyor. Açıkçası kendi adıma söyleyeyim benim kızım bu akıma uyum sağlasa başka bir şey istemem. Hatta bir dediğini iki etmem öyle söyleyeyim. Bu motivasyonla derslerine çalışan öğrencileri yüksek ortalamaları ile mezuniyete yakın oluyorlar.

İşin temelinde yatan olay aslında sistemin çocukların eğitim hayatına ilk başladıklarında onları nasıl öğreneceklerini bildiğinin varsayılması. Halbuki uzmanlar bu varsayımın yanlış olduğu görüşünde hemfikir. Öğrencilerin kendi öğrenme yöntemlerini keşfetmeleri gerektiğini söyleyen işin uzmanları yeni akımın bunu sağladığı görüşünde. Yani Studyblr bu işi çözüyor gibi görünüyor.

Sonuç olarak baktığımızda bu yeni sistem şu anda işe yaramayan sisteme göre çok daha etkili. Bize düşen, gençlerimizin bunu fark etmesini sağlamak olabilir. Kimbilir belki akademik olarak onları da bizi de kurtaracak sır Tumblr’ın içinde yatıyor. Tabii bunun için aileler olarak bizlerde bunun gibi yeni gelişmeleri takip ederek çocuklarımıza ya aktarmalı ya da onlar kullanıyorsa anlayışlı olarak yaklaşmalı. Ne bu böyle saçma sapan işler yapıyorsun demek yerine anlamaya çalışmak hem bizi hem onları rahat ettirecektir.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Modem arayüzüne nasıl girilir? Japonya'nın "SLIM" aracı üçüncü Ay gecesini başarıyla atlattı Çin'in dev radyo teleskobu 900'den fazla pulsar tespit etti Toyota hibrit satışlarında 11 milyonu aştı WhatsApp'a canlı yayın odası geliyor