CHP'den Atatürk Havalimanı'ndaki 'gizli' ihaleye tepki: Kamuya büyük bir zarar oluşturacak

Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesi yapılması için 29 Nisan'da ihale düzenlendiğinin ortaya çıkmasının ardından yazılı bir açıklama yapan CHP'li Ahmet Akın, "Atatürk Havalimanı'nın hiçbir sebep yokken tamamen siyasi bir tercihle yıkılması kamuya büyük bir zarar oluşturacaktır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "İşler durumda olan Atatürk Havalimanı'nın yıkılması, ülkemizdeki en önemli ulaşım tesislerinden birinin tamamen yok olması anlamına gelecektir" ifadesini kullandı.

Akın, yazılı açıklamasında, 3 yıldır tarifeli seferlerin durdurulduğu Atatürk Havalimanı'nın yıkılması için pazarlık usulüyle yapılan ihaleye tepki gösterdi. Atatürk Havalimanı'nın hiçbir sebep yokken tamamen siyasi bir tercihle yıkılacak olduğuna dikkati çeken Akın, kamuya büyük bir zarar oluşturulacağını kaydetti.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın

Akın, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarının pandemiyi bahane ederek alternatif pek çok yer bulunmasına karşın Atatürk Havalimanı'ndaki pistin üzerine hastane yapması büyük bir zarara neden olurken, kamuoyuna yansıyan haberlere göre havalimanının tamamen yıkılması için ihale yapıldığı ortaya çıktı. İşler durumda olan Atatürk Havalimanı'nın yıkılması, ülkemizdeki en önemli ulaşım tesislerinden birinin tamamen yok olması anlamına gelecektir. Atatürk Havalimanı'nın hiçbir sebep yokken tamamen siyasi bir tercihle yıkılması kamuya büyük bir zarar oluşturacaktır."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Havalimanı'nın açılmasının ardından kapatılan ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Atatürk Havalimanı için 29 Nisan'da pazarlık usulü ile ihale yapıldığı ortaya çıkmıştı. Havalimanının millet bahçesine dönüştürülmesi için düzenlenen ihalede 'en uygun teklifi' 2 milyar 127 milyon 978 bin lira ile Yapı&Yapı şirketinin verdiği ve havalimanı sahasındaki yaklaşık 2 milyon metrekarelik beton alanın kırılacağı, hazırlıkların başlatıldığı, kırma işinin ise gizli tutulmaya çalışıldığı kaydedilmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Bina yan yattı, boya yapacaklar CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" Koray Aydın: Kazanmayayım diye organize bir el çalıştı Yedek oyuncu profiline döndü