İstiklal Cadddesi’nde bombalı saldırı: Şüphelinin kaçış anları kamerada!

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen şüphelinin kaçış anı görüntülendi. Yansıyan fotoğraflara göre, 16.13'te bir kadın caddedeki banka çanta bırakıyor. Şüpheli kadın, çantayı koyduktan sonra uzaklaşıyor.

İstanbul Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde dün (13 Kasım) gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin gözaltına alınan kadına ilişkin yeni görüntüler paylaşıldı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 16.13'te bir kadın caddedeki banka bir çanta bırakıyor. Kadın, kısa süre sonra çantayı bıraktığı banktan uzaklaşıyor.

Birkaç dakika sonra saat 16.20'de ise patlama oluyor.

GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah saatlerinde bombayı bıraktığı değerlendirilen kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını duyurdu. Soylu, "İlk bulgularla talimatın Kobani'den geldiği, eylemi yapanın Afrin'den geçtiği değerlendirmemiz var" diye konuştu. Olayla bağlantılı olduğu düşünülen 21 kişi daha gözaltına alınmıştı.

İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 81 kişi ise yaralanmıştı.

CADDE YAYALARA AÇILDI

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından İstiklal Caddesi yeniden yayaların kullanımına açıldı.

Cadde, patlamanın ardından emniyet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında yayaların kullanımına kapatılmıştı.

(DHA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım