Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a '28 Şubat' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 6 muhalefet partisinin toplantısına yönelik yaptığı açıklamada, "Bizim bir araya gelmemiz birilerinin hoşuna gitmiyor. Kendi yaşadıkları açmazları bize mal etmeye çalışıyorlar" dedi. Konuşmasında, Rusya-Ukrayna arasında tırmanan gerilime de değinen Kılıçdaroğlu, "Bölgedeki bir savaşın Türkiye'ye büyük zararlar vereceğini hepimiz biliyoruz" dedi. Montrö Sözleşmesi'ne dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Tarihi, dünyayı bilmeyen birileri Montrö Sözleşmesi'ni tartışmaya açarsa bunun ortaya çıkartacağı rehaveti hepimizin bilmesi lazım" diye konuştu.

Altı muhalefet partisi liderinin katılımıyla 28 Şubat’ta yapılacak ortak açıklama toplantısınına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "28 Şubat Pazartesi günü 6 siyasi partinin genel başkanı bir araya geleceğiz. Bizim bir araya gelmemiz birilerinin hoşuna gitmiyor. Kendi yaşadıkları açmazları bize mal etmeye çalışıyorlar. Herbirimizin ortak bir hedefi var, insan haklarına saygılı, demokratik, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye. Bu kadar değerli bir birlikteliği bu toplumun önüne koyacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin çağrı ile başlayan Kılıçdaroğlu, sürecin hala aydınlatılamadığına dikkati çekti, "İktidar sahiplerinin çıkıp bunun hesabını vermesi lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, şıunları söyledi:

"Gülistan Doku'nun eğer kaybolma süreci aydınlatılamamışsa aradan bu kadar süre geçmesine karşın iktidar sahiplerinin çıkıp bunun hesabını vermesi lazım. Aileye gidilir, anlatılır bütün konular. Topluma da anlatılması lazım. Biz 21. yüzyılın Türkiye'sinde faili meçhuller istemiyoruz. Hala Gülistan Doku bulunamıyorsa insan hakları açısından da bir sorun var demektir. Bir aile evladını kaybetmiş ve aradan bir uzun zaman geçmiş olmasına karşın hala bulunamıyorsa ailenin demokrasiye olan güveni sarsılır. Üstümüze düşen Gülistan Doku'nun nerede olduğunu bulmak ve aileyi bilgilendirmektir."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin sorunlarını biliyoruz ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok. Sorunları çözeceğiz diyerek iktidar olanlar sorunların üzerine yerine yeni sorunlar eklediler. Türkiye sorunlarını çözmüş bir ülke olmaktan çıktı sorunlar yumağı içinde çırpınan bir ülke haline döndü. Sorunları çözemiyorsa yapacakları tek iş sandığı milletin önüne getirmek.

Genelde şöyle söyleniyor bunlar asla gitmez ne demek asla gitmez! Onları tıpış tıpış milletin iradesiyle göndereceğiz. Gitmezler lafını kullanmak kadar yanlış bir şey yok. Niye gitmesinler. Dünya kime bâki kaldı?

SEDEF KABAŞ MESAJI

Sedef Kabaş eleştiri hakkını kullanmıştır. 12 yıl hapisle yargılanıyor. Tutuklu. Devleti adalet içinde yönetirseniz bütün taşlar yerine oturur. Devleti öç alma duygusuyla yönetirseniz bütün taşlar yerinden oynar. Adaleti sağlamaya geliyoruz. Devlette adaleti sağlayacağız ki bütün taşlar yerine otursun.

UKRAYNA-RUSYA KRİZİ

Bölgemizde bir savaş istemiyoruz. Savaşın acımasızlığını en iyi bizim tarihimiz anlatır. Bölgedeki bir savaşın Türkiye'ye büyük zararlar vereceğini hepimiz biliyoruz. Tarafları sağduyuya davet etmek tüm dünyanın ortak talebi olmak zorundadır. Rusya 2014'e göre güçlü bir şekilde ortaya çıkmış durumda. Doğalgaz, petrol fiyatları artıyor, bunlar da Rusya'nın işini kolaylaştırıyor. Tarihi, dünyayı bilmeyen birileri Montrö Sözleşmesi'ni tartışmaya açarsa bunun ortaya çıkartacağı rehaveti hepimizin bilmesi lazım.

'ASGARİ ÜCRET ARTIŞI HİÇBİR ŞEY GETİRMEDİ'

Asgari ücret artışı hiçbir şey getirmedi. Asgari ücret artışı almadan mutfağına yangın girmiş. Cebindeki para erimiş. İktidar sahiplerinin oturup düşünmesi lazım. 4 milyon 122 bin vatandaşımız bankalara borcunu ödeyemedi. İcradaki dosya sayısı 23 milyon 200 bini aştı. Bu da içinde bulunduğumuz tablonun iyi olmadığını gösteriyor.

298 bin belediyelerimiz nakdi yardım yaptılar. 1 milyon 123 bin 348 aileye ısınma yardımı yaptılar. 670 bin 700 öğrenciye eğitim kırtasiye yardımı yaptılar. Bütün belediye başkanlarımı yürekten kutluyorum.

İBB'NİN EL KONULAN BAĞIŞ PARALARI

İBB'ne vatandaşların bağış olarak verdikleri 6 milyon 200 bin liraya el koydular. Bunun adı vicdansızlıktır. Fakire gidecek paraya el koyuyorsunuz. Mutfakta en azından aileyi biraz olsun rahatlatacak paraya el koyuyorsunuz. Buna rağmen belediye başkanlarımız çalışıyor. 298 bin aileye belediyelerimiz nakdi yardım yaptılar. 3 Kasım 2021'den bu yana 4 milyon 161 bin 778 aileye 2 milyar 459 bin 885 bin liralık yardım yapıldı.

EYT VE EMEKLİ MAAŞLARI

Uzun süredir sizin sorunlarınıza kulaklarını tıkadılar. En tepedeki 'zat' sizin için türedi lafını kullandı. Asla unutmayacağım. O makam ona yakışmıyor demek. Hiç meraklanmayın az kaldı sizin sorunlarınızı çözeceğiz. Emeklinin en düşük aylığı asgari ücret seviyesinin altına geldi. Onu da çözeceğiz.

Sorunu çözmesi gereken kişi sorunu yaşayan kişiye türedi diyorsa o makamda oturmamalıdır. O makam ona yakışmıyor demektir. Hiç meraklanmayın az kaldı sizin sorunlarınızı çözeceğiz. Sadece sizin de değil emeklinin en düşük aylığı asgari ücrete gelmeli. Bunun sözünü verdik. 1500 lirayla emekli nasıl geçinecek? Hele dul yetimler var. Ayda 180 lira para alıyorlar. Çözeceğiz. Sosyal demokrat anlayışla çözeceğiz. Siz çalıştınız alın teri döktünüz Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulundunuz, şimdi hak istiyorsunuz ama haklarınız teslim edilmiyor. Çalışanlara milli gelir artışından da hak ettiklerini vereceğiz. Emekliye gelince Türkiye büyümedi! EYT'liler birdenbire çok fazlalaştı? Hiçbir emeklinin aylığı asgari ücretin altında olmayacak. Bunu bir tarafa yazın EYT'liler.

'MUHTARLARA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI'

Sözler tutulmuyorsa hesabının sandıkta sorulması lazım. Gittiğim her ilde muhtarlarla mutlaka toplantı yaparım. Muhtarlar toplumun sesidir. Toplumun sorunlarını en iyi muhtarlar bilir. Muhtarların aylıklarını asgari ücret seviyesine çıkaracağız dedi. Bekledik. Aralık geçti, Ocak geçti, Şubat'a geldik. Maaşlar yattı, asgari ücret seviyesinde değil. Koskoca Cumhurbaşkanı söz verdi. Ne oldu da sözünde durmadı? Bu güne kadar hangi sözünde durdu ki? Lafa gelince at işkembeden.

AKP'Lİ AKBAŞOĞLU'NUN ENFLASYON HESABI

Müthiş matematikçi, olağanüstü matematikçi. Yakında Maliye Bakanı olabilir. Dünyadan, vatandaşın derdinden kopuk, aklını kiraya vermiş, sadece talimatla iş yapan biri milletin vekili olamaz. Buraya gelmişsiniz, Saray'dan gelecek talimata göre el kaldır indir. Keşke bunun için de dava açsalar, milletin vekili olmadıklarını ispat ederiz.

Rize ve Artvin çay açısından stratejik bölge. Temel gelir kaybağı çay üretimi. 2022 yılında Mart ayı içinde yeniden gübre atılacak. Gübrenin tonu 2 bbin 800 liradan 7 bin 500 liraya çıkmış durumda. Tarım Kreedi Kooperastifleri'nin sattığı gübre. Onun dışından alacaksanız 8 bin 300 lira. Çayda destekeleme ödemeleri 2016'dan bu yana hiç değişmemiş. Kilo başına 13 kuruş. Demek ki Rize ve Artvi'nde hiç enflasyon olmadı diyor. Sizin hakkınızı ve hukukunuzu teslim edecek partinni adı CHP'dir. Millet İttifakı'nın iktidarında bütün kaçak çayları toplayıp Rize'de yakacağım.

6 MUHALEFET PARTİSİNİN TOPLANTISI

Ayın 28'inde toplantı yapacağız, 6 siyasi parti olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'de neyi hedefliyoruz. Bunu paylaşacağız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in hedeflediği nokta şudur: "Devletin yapılanmasında adalet." Adaleti sağlamazsanız devleti yönetemezsiniz.

O nedenle 28 Şubat Pazartesi günü 6 siyasi partinin genel başkanı bir araya geleceğiz. Bizim bir araya gelmemiz birilerinin hoşuna gitmiyor. Kendi yaşadıkları açmazları bize mal etmeye çalışıyorlar. Herbirimizin ortak bir hedefi var, insan haklarına saygılı, demokratik, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye. Bu kadar değerli bir birlikteliği bu toplumun önüne koyacağız. Türkiye'nin sorunlarına kilitlendiğimiz zaman bütün sorunların akılla, mantıkla çözüldüğünü bütün dünya görecek. Türkiye'yi itibarlı hale getireceğiz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak Koray Aydın: Kazanmayayım diye organize bir el çalıştı Bina yan yattı, boya yapacaklar CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" Yedek oyuncu profiline döndü