AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, sosyal medyada gündem olan enflasyon hesabı hakkında açıklama yaptı. Akbaşoğlu, "Kastımızla lafzımız arasında ortaya çıkan fark nedeniyle farklı değerlendirmeler söz konusu oldu" dedi.

AKP'li Akbaşoğlu'ndan alay konusu olan enflasyon hesabına ilişkin düzeltme

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, sosyal medyada alay konusu olan enflasyon hesabına ilişkin düzeltme yaptı. Akbaşoğlu, "Yüzdelik oranla ilgili bir enflasyon oranını ifade ederken bir başka boyutuyla 4-5 kat artan fiyatlara vurgu yapmak suretiyle bir beyanım olmuştu" dedi.

Akbaşoğlu, Habertürk TV'de Kübra Par'ın konuğu oldu. Akbaşoğlu ekonomi ve enflasyon değerlendirmeleri yaptığı konuşmasında yaptığı hesapla sosyal medya gündemine oturdu.

Türkiye’de ekonomik krizin küresel nedenlerinin olduğunu anlatan Akbaşoğlu bu düşüncesini Avrupa’da artan enflasyon oranlarıyla desteklemek istedi.

Ancak AKP Grup Başkanvekili açıklamasında, "Fransa’da 150 avroya yapılan alışveriş, yüzde 7’lere varan enflasyon sebebiyle artık 750 avroya yapılıyor. Yüzde 7 yani 7 kat" dedi.

Akbaşoğlu'nun bu hesabında araya giren Kübra Par "Yüzde 6-7 artıyorsa 6-7 kat artmış olmaz ama" dedi ancak AKP’li Emin Akbaşoğlu düşüncesinde ısrar edince Par, "Bu sözler sosyal medyaya düşer o yüzden uyarmak istedim" ifadelerini kullandı.

SÖZLERİNİ DÜZELTTİ

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Akbaşoğlu, enflasyon hesabına ilişkin açıklama yaptı.

"Dün bir televizyon kanalında gündem olan bir husus ile ilgili düzeltme yapmayı arzu ediyorum" diyen Akbaşoğlu, "Kastımızla lafzımız arasında ortaya çıkan fark nedeniyle farklı değerlendirmeler söz konusu oldu. Bütün dünyada yaşanılan pandemi nedeniyle fiyat artışlarının, enflasyon oranlarının yükselmesi münasebetiyle hem Türkiye’mizde hem Avrupa’da hem de bütün dünyada yaşanılan bu duruma ilişkin değerlendirme yaparken, yüzdelik oranla ilgili bir enflasyon oranını ifade ederken bir başka boyutuyla 4-5 kat artan fiyatlara vurgu yapmak suretiyle ve bazı örnekler vermek suretiyle bu konuda yaşanılan sıkıntılara dair bir beyanım olmuştu" ifadelerini kullandı.

Akbaşoğlu, şunları söyledi: "Bu konuda örnek verdiğimiz üzere 25-26 dolar olan bir varil petrolün 96 dolarlara varması münasebetiyle yaklaşık 4 misli arttığına ilişkin örneği de bu konuşmamda ifade ederek, Avrupa’da da, dünyada da gerçekten son 40-50 yılın en büyük fiyat artışlarının da olduğunu, enflasyon oranlarının arttığını, bununla beraber bazı ürünlerde de 4-5 kat fiyat artışının söz konusu olduğunu beyan etmiştim. Bu konuyla ilgili lafzımızla kastımız arasındaki bu farkı da kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.”