Taksim saldırısı: Bombayı koyduğu iddia edilen şahsa dair yeni detaylar ortaya çıktı

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırının ardından bombayı caddede bulunan banka bıraktığı öne sürülen Ahlam Albashır'ın B. isimli bir şahıs ile Esenler'de Suriye uyruklu bir kişinin evinde kaldığı, burada dikkat çekmemek için evli rolü yaptıkları ifade edildi. İddialara göre kamufle olmak için bir tekstil atölyesinde çalışan iki şahıs, Kobane ile herhangi bir dijital ortamda iletişime geçmedi. Albashır'ın eşi rolündeki B. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İstanbul'da, dün (13 Kasım) İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın 4 ay önce bir şahısla birlikte Türkiye'ye girdiği, 2 şahsın Esenler'de Suriye uyruklu bir kişinin evinde kaldığı, kimlikleri belli olmasın diye evli rolü yaptıkları ve bir tekstil atölyesinde çalıştıkları öne sürüldü.

İstihbarat eğitimi aldıkları ifade edilen 2 şüphelinin de eylemleri deşifre edilmesin diye dijital materyaller üzerinden iletişim kurmadıkları, eylem talimatı verenlerle de evlerinde kaldıkları şüpheliler üzerinden iletişim kurdukları öne sürüldü.

Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Saldırı ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 48 şüphelinin sorgusu devam ediyor.

Saldırının ardından bin 200 farklı güvenlik kamera görüntüsünden oluşan kayıtları inceleyen 'terörle mücadele ve istihbarat birimleri' ilk olarak bombayı caddeye bıraktığı iddia edilen şahsın saldırının ardından kaçmak için "müşteri" gibi bindiği taksiyi buldu. Taksicinin ifadelerinin de ardından polis, saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'i Küçükçekmece Kanarya mahallesindeki bir evde yakalayarak gözaltına aldı.

Albashır'ın yaklaşık 1 sene önce PKK/YPG içerisinde istihbarat üyesi olarak eğitim almaya başladığı, 4 ay önce de yanında B. isimli bir şahısla birlikte kaçak yollarla Afrin üzerinden Türkiye'ye girdiği iddia edildi.

Esenler'de yaşayan Suriye uyruklu başka bir kişinin yanına gelen Ahlam Albashır ve B.'nin evli rolü yaptığı ve bir tekstil atölyesinde de işe başladığı iddia edildi.

DİĞER ŞÜPHELİYİ YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Albashır ve B., Kobane'deki kişilerle herhangi bir dijital ortamda iletişime geçmediği, Kobane ile iletişimlerinin Esenler'de birlikte kaldıkları kişi tarafından sağlandığı öne sürüldü. Olay günü de bomba yüklü paketi B. isimli kişiden aldığı ifade edilen Albashır, dikkat çekmemek için 45 dakika bombayı bıraktığı bankta oturdu. Zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın patlama anına kısa süre kala banktan kalkan ve koşarak olay yerinden ayrılan Ahlam Albashır, taksiyle önce Esenler'de kaldığı adrese gitti. Burada evdeki altın ve paraları alan Ahlam Albashır daha sonra Küçükçekmece'ye gitti. Burada kaldığı evde yakalanan Ahlam Albashır'in emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Öte yandan, Albashır'in eşi rolündeki B. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

(DHA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İmamoğlu, Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak yanıt verdi: Sözde vicdani çıkışlarına itibar etmiyoruz Cem Küçük köşeyi döndü Özgür Özel'den 'Erdoğan görüşmesi' hakkında açıklama Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası!