Yıldırım Anayasa teklifini değerlendirdi: Koalisyonlar dönemi bitti

Başbakan Binali Yıldırm Anayasa teklifi hakkında değerlendirdi. İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

MHP'nin büyük katkısı var. Öncelikle Devlet Bahçeli olmak üzere bütün emeği geçen AK Parti ve MHP'li arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Sınırlı diyebileceğimiz anayasa teklifini hazırladık Bundan sonra iş Mecliste Meclis önce komisyonda görüşecek daha sonra anyasa belirtilen esaslara bakılacak. Her bir madde kabul oyuna geçmesi halinde tamamı oylanacak. Sonra referandum için gün sayılacak. Son kararı millet verecek.

İçerikle ilgili pazar günü öğlen saatlerinde çok kapsanmlı bir değerlendirem yapacağız. Getirilen değişiklik teklifinde bir esas maddeler var birde uyum maddedelri geçiş maddesileri var. Toplam 21 madde. 21 maddedin 18 esas maddelerden oluşuyor.

Yargının tarafsız olduğu anayasa yazıyor ama biz bağımsız ve tarafsız yargıya vurgu yapıyoruz esasına geçtikten değişiklik teklifinde CHP'nin birlikte çalışıtüğı ve uzlaşmaya çalıştıkları 7 maddeden 5i var. Dolayısıyla CHP'ninde mutabık olduğu maddeler var.

Ayrıca seçilme yaşı 18'e iniyor ve en önemli düzenleme yasama ve denetleme görevini sürdüren meclis güçlendiriliyor yürütme görevini yerine getirecek olan cumhurbaşkanlığının yetki karmaşası sonra erdiriliyor.

Hepsinden önemlisi bu değşiklikle koalisyonlar dönemine son verilyor sürekli istikrarı beraberinde getiren bir süreci başlatmış oluyoruz.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" Bina yan yattı, boya yapacaklar CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Yedek oyuncu profiline döndü