BirGün Pazar 8 Mart dosyasıyla bu hafta da dopdolu

BirGün Pazar bu hafta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü ele alan konusuyla yine dopdolu bir içerikle okurlarını bekliyor.

"Değiştirecek güç bizim" başlığıyla çıkan BirGün Pazar'ın kapağını Defne Kıran çizdi.

★ Handan Koç Türkiye'nin ilk feministlerinden Nezihe Muhiddin'den yola çıkarak ülkede feminist hareketin gelişimini, imkânlarını ve sınırlılıklarını kaleme aldı.

★ L. Gülden Treske, kürtaj hakkının hem dünyada hem de Türkiye’deki tarihsel gelişimini yazdı.

★ Arzu Erkan Yüce, pandemi döneminde ev içi şiddetteki artışı vurgulayarak kadınların ruhsal, fiziksel ve ekonomik açıdan salgından nasıl etkilendiklerini değerlendirdi.

★ Tricontinental’ın yaptığı “Pandemi ve Patriarka” başlıklı çalışmasını Hande Tuhanioğlu, BirGün Pazar için çevirdi. Çalışma tüm dünyada kadınların pandemi sürecini nasıl bir mücadeleyle geçirdiğini ayrıntılarıyla ortaya koyuyor.

★ Çağla Ünlütaş, Türkiye’deki toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin istatistiklere yansımalarını yorumladı.

★ Melda Yaman, pandemi koşullarından yola çıkarak kadınların görünmeyen emeğinin ataerkiyi ve kapitalist sistemin çelişkileri üzerinden nasıl kesiştiğini yazdı.

★ Yazar Elçin Poyrazlar kadın cinayetlerini anlattığı son kitabı “Ecel Çicekleri”ni Mustafa Kömüş ile konuştu. Poyrazlar 21. yüzyılın dişil bir çağ olacağını ve kurtuluşun kadınların isyanıyla geleceğini vurguladı.

★ Hande Gazey, siyasal İslamcı AKP iktidarına ve neofaşizme karşı yükselen devrimci alternatifin feminist politikaya olan ihtiyacını kaleme aldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yeni anayasa Saray'ın can simididir Bizim Deniz Bu yıl İstanbul’u yağışlar kurtardı... ya gelecek yıl? İtaat, biat, müfredat “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller”den “aklıselim, kalbiselim, zevkiselim” nesillere