Gençliğe hitaben…

Alo Türk gençliği, elindeki telefondan kurtulmak ister misin?

Ya da elindeki telefonun tek özgürlük mecran.

Hala reklamlarda sana “Hey genç!” diye mi sesleniyorlar?

“Genç” denildiği zaman kulakları dikip bakıyor musun?

Ne müzik seviyorsun? Ne olmak istiyorsun?

Ünlülerin İnstagram hesaplarını takip edip, zenginliğe mi imreniyorsun?

Senin için hayatta başarılı olmak spor araba ya da her kozmetik markasından sponsorluk almak mı?

Evde ne durumdasın? Annen baban hayatta mı? Aranız nasıl? Ev içi şiddet var mı? Durumunuz ne durumda? İstediğin kıyafetleri alıyor musun?

Yoksa okulu bırakıp işe mi başladın? Sigortan da yok sanırım. Hayat zor, yapacak bir şey yok.

“Okulda öğrendiklerimiz gerçek hayatta ne işimize yarayacak?” diye soran arkadaşların var mı? Üzülme, hukuk fakülteleri de bunu konuşuyor.

Geleceğini nerede görüyorsun? Geleceğin var mı? Aşiret misin? Büyükşehirde misin yoksa? İstanbul’da yaşayıp da uzun süredir denizi görmüyor musun?

Metrobüs, metro çok kalabalık ama sana koymuyordur.

İleride ne olmak istiyorsun? Bir fikrin var mı? Bir idealin var mı? Bir idolün var mı? Doğayla aran nasıl, hobin var mı? Yurt dışına hiç çıktın mı? Yurt içinde hiç dolaştın mı? Otostop yaptın, parasız kaldın mı? Zaten mi parasızsın yoksa?

Hayvanlarla aran nasıl? Kedi köpek var mı? Belki muhabbet kuşu vardır?

El yazın nasıl. Kalemi eline aldığında okunaklı bir şekilde yazabiliyor musun?

Sevgilin var mı yoksa manitacılık mı? Karşı cinsle aran nasıl? Çok arkadaşın var mı? Sosyalliğin “like” ve yorum üzerine mi kurulu? En sevdiğin arkadaşın da seni en seviyor mu?

Bilim milim bi alakan var mı? Okulda neler öğretiyorlar artık ucunu kaçırdım. Bi şey öğrenebiliyor musun, yoksa öğrenmesen de mezun olunuyor mu? Çıkışa geliyor musun? Gizli gizli sigara içip, içtiğin gün bıraktın mı? Hiç kavga ettin mi? Dayak yedin, dayak attın mı? Şiddetle aran nasıl? Sinirli misin yoksa huzur dolu musun? Evde odan dışında da rahat mısın? Odan var mı? Bilgisayar mı oyun konsolu mu?

Tatile nereye gitmek isterdin? Hiç tek başına tatile gittin mi? Gittiysen çok para gitti mi? Ne tarz müzik dinliyorsun? Yoksa “kulağa hoş gelen ne varsa o”cu musun? AVM ya da halka açık konser dışında konsere gittin mi?

Gittiysen nasıl girdin? Bale male sormuyorum ama bi yoklayayım.

TV’de bir şey izliyor musun? Cesaretini toplayıp yetenek yarışmalarına katılmak istiyor musun? Kaslı erkekler, sentetik dudaklar arasında bir yarışma mı yoksa hayalindeki? Ünlü olmak iyi bir şey mi sence?

10 yıl sonra kendini nerede görüyorsun? 5 yıl sonra neredesin? Şimdi nereye doğrusun? Büyüdüğün mahallede yeşillik var mıydı yoksa betonlarda mı büyüdün?

Bulutlara ya da yıldızlara bakar mısın? Sence evrende bizden başka gezegenlerde hayat var mı? Varsa neden ortaya çıkmıyorlar? Yoksa dünya dışı yaşam bize gelene kadar gelişe gelişe kendini mi yok etmiştir?

En sevdiğin filmler ne? Yabancı dilin var mı? Okuduğunu anlıyor musun? Anladığını okuyor musun? Okuyor musun?

Hiç aşık oldun mu? Hep uzaktan aşklar mı yaşıyorsun yoksa? Sevdiğin sana lüks mü? Aileni seviyor musun? Onlar seni seviyor mu?

Giyim kuşama özen gösteriyor musun? Saçların uzun mu, renkli mi, yanlardan alık üstü kalsın mı? Kaşta tıraş izi var mı? Hiç sarhoş oldun mu? Hiç mektup yazdın mı? Cep telefonun kalite şov mu yoksa sizinkiler için en uygun olanı mı?

Büyük şehirde yaşayıp hala araba almanın hayallerini kuruyor musun? Yaşadığın şehrin en sevmediğin şeyi ne? En sevdiği şeyi ne?

Senden farklı olanlar seni sinirlendiriyor mu? Yoksa renkler içinde herkes bir renk mi? İnsanlara tahammülün var mı yoksa herkes aptal mı? Sinirli misin, uyumlu mu?

Geleceğin açık, ne istersen o olabilirsin yeter ki karar ver. Herkesi de eşit düşünme. Bazıları daha avantajlı oluyor ama istemek en önemlisi. İyi bir hayat seni bekliyor, eğer istersen. Lütfen kendine iyi bak, bizden sonra buralar sana emanet.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İSKİ duyurdu: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum “Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” Koza Altın’ın gözü şimdi de yaylalarda Giyim, moda sektörü iklim krizini tetikliyor Cin şişeden çıktı bir kere!