Yok hükmündedir

Bir süredir hakkımızda söylenen şeylere pek de kulak asmamaya, onları pek takmamaya başladık. Bizim bildiğimiz en doğrusu, bizim yolumuz en kutlusu tabii ki. Dünyada bunca ülke hep bizim gıybetimizi yapıp, ayağımızı kaydırmak istiyor. Entelinden danteline hepsi yaptıklarımızı yanlış buluyor.

Bir yandan insan hakları kisvesi altında, bir yandan da yurt içindeki şaibeli cemaatlerin ağızıyla bakanlarımıza sorular soruluyor, notalar veriliyor, parlamentolarda açıklamalar yapılıyor.

Ben size bir şey söyleyeyim mi? Bunların hepsi bizim için yok hükmündedir. İstediğiniz kadar yazın. Biz sizin dediklerine mi inanalım, kendi inandıklarımıza mı? Biraz daha fazla laf ederseniz bakanlarımız kulaklarını tıkayıp “Eeeoooeeeee” diye sesler çıkararak sizleri duymamaya başlayacaklar. Wikipedya neden mi kapalı? Çünkü onun da kimlere hizmet ettiğini biliyoruz.

Şimdilik benim diyeceklerim bu kadar. Bundan sonrasına hariciye bakanlığımızın açıklamalarıyla devam edeceğiz.

16 Mart 2018, Avrupa Parlamentosu’nun 15 Mart 2018 tarihinde kabul ettiği “Suriye’deki durum” başlıklı karar hk.

Avrupa Parlamentosu’nun dün (15 Mart) kabul ettiği “Suriye’deki durum” başlıklı karar tasarısında Türkiye’ye yapılan çağrı, Avrupa Parlamentosu’nun gerçeklerden ne ölçüde kopuk olduğunun yeni bir göstergesidir. Bu kararla birlikte, Avrupa Parlamentosu bir kez daha objektiflikten uzak ve taraflı bir bakış açısına sahip olduğunu göstermiştir…

Bu çerçevede Türkiye, Avrupa Parlamentosu’nu ve AB ülkelerini, Suriye’de 7 yıldır süregiden krizin sona erdirilmesi ve sahada çatışmaların durdurulması yönünde sorumluluk üstlenmeye ve gerçek anlamda katkıda bulunmaya davet etmektedir.

•••

20 Mart 2018, Mısır Dışişleri Bakanlığı’nın Afrin’e ilişkin açıklaması hk.

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği harekat hakkında yayınlanan 19 Mart tarihli açıklamayı reddediyoruz…

Harekatın sivillerin haklarını ihlal ettiği ve Suriye’deki insani krizi derinleştirdiği iddiaları gerçek dışıdır…

Mısır’ın Suriye topraklarını işgal etmeye yeltenen PYD/YPG gibi terör örgütlerine arka çıkmak yerine, Suriye ihtilafının çözümü konusunda samimi çaba göstermesi ve bu şekilde Arap Dünyasına bir katkıda bulunması beklenir.

•••

16 Mart 2018, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un İsviçre’de yayınlanan ve bir işadamının kaçırılmaya çalışılmasıyla ilgili mesnetsiz iddialar içeren habere ilişkin soruya cevabı:

İsviçre’de münteşir Tages Anzeiger gazetesinin internet sitesinde “İsviçreli bir işadamının kaçırılmaya çalışılması” ile ilgili olarak yayınlanan bir haberde yer alan ve Büyükelçiliğimiz ile personelimizi hedef gösteren mesnetsiz iddiaları tamamıyla reddediyoruz.

Söz konusu iddiaları ortaya atan gazeteyi ve haberde atıfta bulunulan İsviçre makamlarını, eğer gerçek ciddi meselelerle ilgilenmek istiyorlarsa, İsviçre’de yuvalanan terörist PKK ve FETÖ yapılanmalarına odaklanmaya davet ediyoruz.

•••

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin ülkemize ilişkin olarak 20 Mart 2018 tarihinde yayımladığı belge hk.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri 20 Mart 2018 tarihinde, ülkemizdeki Olağanüstü Hal tedbirlerine odaklandığı bir belgeyi “rapor” başlığı altında kamuoyuyla paylaşmıştır. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu çok yönlü ve ağır terör tehditlerini, özellikle de milletimizin demokratik yaşamına ve ülkenin bekasına kasteden 15 Temmuz 2016 terörist darbe girişiminin insan haklarına etkisini tamamen gözardı eden bu metin bir anlam ifade etmemektedir.

•••

İşte böyle, hakkımızda ne konuşurlarsa konuşsunlar, bizim için yok hükmündedir.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
İSKİ duyurdu: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum Molozlar arasında kalan işkencehane “Murat Kurum kazanacak” diyen burç spekülatörü tüy dikti: “Doğum saati yanlış” Sırada mücadele var Giyim, moda sektörü iklim krizini tetikliyor