Fatmanur Altun, THY’deki maaşından ne zaman feragat etti?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun’un, THY’den almaya hak kazandığı ikinci maaşından feragat ettiğini açıklaması ardından sosyal medya kullanıcıları Altun’a bu kararı ne zaman aldığını sordu. Altun yanıt vermedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, THY’deki yönetim kurulu üyeliği görevinin tekrar gündem olması ardından bu göreve ait maaşından feragat ettiğini açıkladı. THY’den de aynı yönde açıklama geldi. Ancak sosyal medya kullanıcıları, Altun’un maaşından ne zaman feragat ettiğine dair ayrıntı istemesine rağmen bu soruya Altun cephesinden bir yanıt gelmedi.

AKP’li isimlerin kendilerine bağladıkları 2’inci ve 3. maaşları sık sık tartışma konusu oluyor. Son günlerde ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun’un ikinci maaşları gündeme geldi.

Fahrettin Altun, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi olarak, kendi imzasıyla bağlanan 18 bin TL’lik maaşı aldığını kabul etmek zorunda kaldı. Ancak Altun, bu maaşı hayır işlerine harcadığını savundu. Altun, eşinin de THY’den herhangi bir gelir elde etmediğini öne sürdü.

Altun’un iddiası ardından ortaya çıkan THY faaliyet raporunda ise Altun’un eşi Fatmanur Altun’un da aralarında bulunduğu yönetim kurulu üyelerine ücret ödendiği ortaya çıktı. Fatmanur Altun ise, bu bilginin ortaya çıkması ardından yaptığı açıklamada maaşından feragat ettiğini söyledi. THY yönetimi de aynı yönde açıklama yaptı.

Ne var ki Fatmanur Altun, maaşından ne zaman feragat ettiğine dair ısrarlı soruların hiçbirine yanıt vermedi.

Yeni iddialar ise Fatmanur Altun’un, THY’de yönetim kurulu üyesi olduğu bilgisinin ortaya çıkmasına kadar maaşını aldığına işaret ediyor.

Altun’ların evine en az 4 maaş girdiğine dair bilgi, ilk kez 2019’un Temmuz ayında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından gündeme getirildi.

Fatmanur Altun ise, bu bilgi ardından yaptığı hiçbir açıklamada maaşından feragat ettiğini bildirmedi.

Altun, 1 Ağustos 2019’da bir sosyal medya kullanıcısının eleştirisine yanıt verirken aldığı maaşını hak ettiğini ima ediyordu:

“Mesleki bilgimden istifade etmek isteyen THY’nin yönetimine 1.5 yıl önce katıldım. Pek çok meslektaşımın icra ettiği danışmanlıklardan farkı yok bunun. Çalışıyorum, bilgimi/birikimimi ortaya koyuyorum. Kimsenin hakkını gasp etmiyorum. Kara çalmak değil mi bu?!”

Öte yandan Altun, o dönem yaptığı yazılı açıklamada da maaşından feragat ettiğine dair hiçbir ifade kullanmazken, eşi ile birlikte aldıkları maaşların, hak ettiklerinden daha az olduğu ima ederek devlet için fedakarlık yaptıklarını savunmuştu.

Altun, “Devlette 'dolgun ücret' karşılığı çalıştığı iddia edilen kabiliyetli bireylerin, burjuvazinin yönettiği ulus ötesi şirketler gibi yapılarda aynı hizmetin karşılığında onlarca kat fazla gelir temin edebilecekken devlet hizmetine talip olarak büyük fedakarlık gösterdikleri kasıtlı olarak halkın gözünden kaçırılmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Özel'den 'Erdoğan görüşmesi' hakkında açıklama Bahçeli, Mehmet Şimşek'e sahip çıktı: Ferdi Tayfur'lu paylaşım hakkında açıklama Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı: Avrupa Yakası ablukaya alınacak! Yasak meşru değil, halk Taksim’de olacak