Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, yılbaşı sofraları ile ilgili sağlık açısından uyarılarda bulunarak, "Aşırı karbonhidratlı yiyeceklerden kaçınılmalı, tuzlu çerezlerden uzak durulmalı veya çok az miktarda tüketilmeli, unlu ve şerbetli yiyeceklerden kaçınılmalıdır" dedi.

Kaynak: AA
Yılbaşı sofralarında dikkat edilmesi gerekenler

Medicana Sağlık Grubu Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, yeni yılı karşılarken mide ve bağırsak rahatsızları yaşamamak için yılbaşı sofralarında sağlık açısından dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yeni yıl sofralarında eğer dikkat edilmezse hazımsızlık, gaz sıkışması, şişkinlik, ishal, mide bulantısı, reflü, tansiyon, kalp sıkışması dahi yaşanabileceğinin altını çizerek, "Yılbaşı akşamı ve gecesindeki kutlamalarda, özellikle reflüsü olanlar dikkat etmezse ciddi sonuçlara neden açabilir. Bunlar; reflü atağının başlaması, var olan reflünün şiddetinin artması, şiddetli reflüye bağlı yemek borusunda yanma, göğüste sıkışma, kasılma, ağrı ve bazen akciğerlere asit kaçması nedeniyle ani nefes darlığı olarak sayılabilir" ifadelerini kullandı.