AKP’ye yakınlığıyla bilinen Es Medya’nın yeni sahibi Hasan Yeşildağ oldu. Medya grubunu Erdoğan aşkıyla bilinen Ethem Sancak’tan devralan Yeşildağ’ın geçmişi oldukça şaibeli

Âşık bıraktı, koruma aldı

Bünyesinde Star, Akşam, Güneş gazeteleri, TV 360 ve Kanal 24'ün yanı sıra Lig Radyo ve bazı dergiler bulunan Es Medya’nın yeni sahibi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süre kaldığı Pınarhisar Cezaevi’nden arkadaşı olan Hasan Yeşildağ oldu.

Erdoğan hakkında verilen hapis cezası kararının ardından bilerek suç işleyerek Pınarhisar Cezaevi’ne giren Hasan Yeşildağ, Erdoğan’ı cezaevinde bizzat karşılamış ve 4 ay boyunca bütün görüşmelerini düzenlemişti. Cezaevi sürecinde Erdoğan’ın içerdeki ‘eli ayağı‘ olan Hasan Yeşildağ'ın, o günden sonra da Erdoğan'ın yanından hiç ayrılmadığı belirtiliyor.
AKP MKYK Üyeliğine seçilen Ethem Sancak, daha önce Bloomberg’e yaptığı açıklamada sahibi olduğu Es Medya’yı sattığını doğrularken, satışın kime yapıldığını açıklamamıştı, satışla ilgili daha sonra detaylı bir açıklama yapacağını söylemişti.

Haşan Yeşildağ kimdir?
Hasan Yeşildağ, 1998 yılında Erdoğan, Pınarhisar Cezaevi’ne girdiğinde sahte çek suçundan içeri girerek 4 ay boyunca yanında kaldı. Kendisi iş hayatı ve yaşantısının miladını Tayyip Erdoğan için cezaevine girdiği günden itibaren başladığını açıklıyor. Ancak Yeşildağ'ın bu tarihten önce de önemli bir suç arşivi var.

Aslen Rizeli olan Hasan Yeşildağ ile ilgili en çarpıcı bilgileri yandaş yazar Mahmut Övür’den öğreniyoruz.

Mahmut Övür 16.02.2006 tarihindeki Sabah gazetesinde şu bilgileri vermişti: “1994’te Civangate skandalı olarak bilinen olayın baş aktörü, dönemin Emlakbank Genel Müdürü Engin Civan. İddiaya göre 5 milyon dolarlık rüşvetini geri alamayan ESKA İnşaat Şirketi'nin patronu Selim Edes, mafyadan yardım istemiş ve Civan'ı vurdurtmuştu. Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Zeki Yeşildağ, bu olaydan 12 yıl sonra adı rüşvetle anılan Engin Civan’ın kız kardeşiyle evlendi.”

Abdi İpekçi Suikastı
Övür’ün, Yeşildağ ile ilgili aktardıkları bununla da sınırlı değil. Abdi İpekçi suikastının aktörlerinden Mehmet Ali Ağca salıverilip tekrar yakalandığında kardeşi Adnan Ağca çarpıcı iddialar dile getirmişti. Övür, 11 yıl önce yazdığı yazıda Ağca’nın kardeşi Adnan Ağca’nın “Başbakan'ın gizli kasası Hasan Yeşildağ. Her gün gizli gizli görüşme yapıyorlar. Mehmet Ali Ağca'nın suç ortağı Hasan Yeşildağ, Kartal'da beraberlerdi” demişti.

Uyuşturucu kaçakçılığı
CHP Milletvekili Tuncay Özkan da Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı dönemde Yeşildağ ile ilginç iddialar içeren bir yazı kaleme almıştı. Özkan ilgili yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “Hasan Yeşildağ, Abdullah Çatlı grubunun adamıydı. Sonra bu bağ bitti. Çünkü işe uyuşturucu karıştı.

Hasan Yeşildağ, Türkiye'de Abdi İpekçi dahil cinayetlere karışmış, tutuklanmış, polise konuşmuş ve bazı arkadaşlarını ele vermişti. Kaçaktı İsviçre'de... İsviçre'de uyuşturucu ve örtülü faaliyetlerinden dolayı cezaevinde yattı. Avrupa'da uyuşturucu işini iyi bilenlerden... İsviçre savcılarının ve gizli servisinin bunlarla ilgili bilmediği hiçbir şey yok.

Ama nedense onunla birlikte cezaevinde olanlar bir daha İsviçre'ye giremezken, Yeşildağ İsviçre'yi ikinci vatanı yaptı. Halen kardeşlerinden Ali, çeteci Ali Fevzi Bir'i fidye için kaçırmaktan aranıyor. Cin gibi iki kardeş Hasan ve Zeki Yeşildağ birlikte hem siyaset, hem ticaret yaşamında para ve yer kazanıyor.”

Soru önergesi
2006 yılında CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Mehmet Ali Ağca, Hasan Yeşildağ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında var olduğu öne sürülen ilişkileri TBMM gündemine taşıdı. Bu ilişkilerin ortaya çıkarılmasını isteyen Sevigen, TBMM Başkanlığı’na Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.