'Acil değilseniz, 13 Mart'ta hastanelere gitmeyin!'

TTB, Türkiye'deki sağlık sorunlarına dikkati çekmek için 13 Mart’ta iş bırakacağını açıkladı. TTB Merkez Konseyi Başkanı İlhan: Yurttaşları eylemimize destek vererek, acil olmadığı müddetçe 13 Mart’ta hastaneye gitmemeye çağırıyoruz

BURCU CANSU

TTB, çalışma koşullarının acilen düzenlenmesi, güvenli bir ücret, fiili yıpranma zammı, tıp eğitiminin nitelikli verilmesi, yurttaşlara ücretsiz sağlık hizmeti verilmesi talepleri ile 13 Mart’ta grevde olacak.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan, sağlık alanında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle uzun süredir 14 Mart'ı 'tıp bayramı' olarak kutlayamadıklarını söyledi. TTB ile emek ve meslek örgütlerinin, sendikaların, derneklerin bu olumsuzluklara dikkati çekmek için 14 Mart'ta sokaklarda olacaklarını aktaran İlhan, 13 Mart'ta sağlık hizmeti sunmayacaklarını belirtti. İlhan, 14 Mart Cumartesi günü aile hekimlerinin ve ASM çalışanlarının da nöbet direnişini sürdüreceğini ifade etti.

BAKANLIKTAN ACİL 5 TALEP
İlhan, Sağlık Bakanlığı’nın çözmesini bekledikleri beş acil taleplerini şöyle sıraladı:

''- Çalışma koşullarının acilen düzeltilmesi,
- Emekliliğe yansıyacak temel ücretlerin iyileştirilmesi,
- Fiili hizmet zamlarının ödenmesi,
- Tıp eğitiminde niceliği değil, niteliği önceleyen politikalarının uygulanması,
- Bütün yurttaşların eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilmesi.''


DESTEK ÇAĞRISI
İlhan, yurttaşlardan acil durumlar dışında 13-14 Mart'ta sağlık kurumlarına gitmemeleri, hekimlere, sağlık çalışanlarına destek olmaları talebinde bulundu. İlhan, bu eylemlerin aynı zamanda halkın sağlık hakkı için, başta katkı ve katılım payları olmak üzere yurttaşların sağlık hizmetlerine ulaşmasında giderek artan engellere de dikkati çekmek için yapıldığını vurguladı.