İstanbul Fatih'deki İsmail Ağa İCamii'nde sabah sohbeti sırasında N

İstanbul Fatih'deki İsmail Ağa İCamii'nde sabah sohbeti sırasında Nakşibendi İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden imam Bayram Ali Öztürk'ü öldüren Mustafa Erdal'ın linç edilmesiyle ilgili soruşturmaya devam ediliyor. Polis, Mustafa Erdal'ın zanlılarına ulaşmak için hastanenin güvenlik görüntülerine el koyarken Erdal'ın herhangi bir örgütsel bağı olup olmadığı da araştırılıyor.

Cinayetten sonra yaklaşık 1500 kişi tarafından linç edilerek öldürülen zanlı Erdal'la ilgili polis tarafından çok yönlü soruşturma başlatıldı. Öldürülen emekli imam Ali Öz-türk'ün cenazesi de dün Fatih Cami'ndeki ikindi namazının ardından toprağa verildi.

Linç edilerek öldürülen zanlının camiye birlikte gittiği iki kardeşi, bilgilerine başvurmak üzere polis tarafından gözaltına alındı. İki kardeşin, birlikte yaşadıkları ağabeylerinin iki aydan beri değişik davranışlar sergilediğini anlattıkları öğrenildi. Yine iki kardeşin iddiaları arasında, öldürülen ağabeylerinin son zamanlarda cemaata vaazı kendisinin vermek istediğini söylediği belirlendi. Polis, Erdal'ın iki yıl önce bir tarikata girdiğini belirledi. Yapılan araştırmada Mustafa Erdal'ın cuma ve pazar sabahlan vaazlarına sürekli katıldığı belirlendi.

GÖRÜNTÜLER İNCELEMEDE

Cinayetle ilgili soruşturmayı yürüten polis, linç girişimine karışanları belirlemek için de çalışmalarını yürütüyor.

Camide bulunan şahısların bilgi ve eşkal vermemesi üzeri-- ne polis ekipleri, linç girişimine karışan zanlıları belirlemek için imam Bayram Ali Öztürk'ü hastaneye götüren şahısları tespit etmeye çalışacak. Öte yandan cep telefonu kameraları görüntülerinden, linç edilen Mustafa Erdal'ın denildiği gibi başını mihraba vurarak ölmediği anlaşıldı. Görüntülerde, Erdal'ın göğsünün kan içerisinde olduğu belirlendi. Birgün