1 Mayıs emeğin bayramı

BirGün EGE

Sol Parti İzmir İl Örgütü, 1 Mayıs ve 17 günlük tam kapanmayla ilgili basın açıklaması düzenledi. Konak’ta düzenlenen toplantıda konuşan Sol Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Bülbül, 1 Mayıs’ı birlik, emeğin mücadelesi ve dayanışma günü olarak gördüklerini söyledi.

Mücadeleyi yükseltmek için 1 Mayıs’ta herkese bulundukları işyerlerinde, mahallelerinde, sokaklarında, evlerinde, balkonlarında bir araya gelerek sesi yükseltmeye çağıran Bülbül “1 Mayıs emeğin bayramıdır ve bayramımızı coşkulu ve direngen bir şekilde kutlamamıza engel olunmasına izin vermeyeceğiz. Kendi siyasi çalışmalarını, kongrelerini halk sağlığını hiçe sayarak gerçekleştiren AKP iktidarı iş, hak arama eylemlerine gelince baskıcı faşizan yöntemlerle sesimizi kısmaya çalışıyor. Pandemi bir halk sağlığı sorunuyken, AKP’nin aldığı her sözde tedbirle, halkın üzerindeki baskıyı ve yoksulluğu artıran, yaşam tarzını hedef alan, kendisine dönük muhalefeti engelleyen, kısıtlayan bir sopa haline dönüştürüldü” dedi.

Tam kapanmanın insanları yoksulluğa ve açlığa mahkûm ettiğini vurgulayan Bülbül, “Yaygın ücretsiz test, hızlı aşılama, sistematik filyasyon, ücretsiz sağlık hizmeti sağlanarak en az 14 gün tam kapanma gerçekleştirilmesi gerektiğini aylardır söylüyoruz. Açıklanan şekliyle tam kapanma, halkımızı virüs ya da açlık ikileminde bıraktı. Biz de bu durumun karşısında böyle bir tam kapanmanın mümkün olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz. AKP iktidarı bu koşulları yaratmak ve yurttaşlara sunmak zorunda” diye konuştu.