1 Mayıs, halkın siyaset meydanıdır

HABER MERKEZİ

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Ankara’da Emek Gençliği 9. Konferansı'nda gerçekleştirdiği konuşmada, "TÜSİAD, Millet İttifakının önüne program koydu. ‘Verimlilik ile bu kaostan kurtaracağız’ diyorlar. Sömürüyü artırmak istiyorlar. Gençler de tek adam yönetimini indirecek. Yerine ne getirecek? Millet İttifakını mı getirecek? Yok öyle yağma. 9 milyon genci, düzen siyasetinin yedek gücü haline getirmelerine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Silahlanmaya, Diyanet'e, patronlara ayrılan bütçenin gençliğe ayrılması gerektiğini kaydeden Akdeniz, “Yap-işlet-devret modeli ile halka ipotek konan paraların geri tahsiliyle, faiz yükünün tekellere bindirilmesiyle, büyük sermaye kuruluşlarına servet vergisinin konulmasıyla çok kısa sürede kaynak yaratılır. Gençlik için de yaratılır” diye konuştu.

Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili de konuşan Akdeniz, "Şimdi bütün gücümüzle; sanayi havzalarında, melek liselerinde, küçük ve orta işletmelerde, üniversitelerde, liselerde ve işsiz gençlik içerisinde, köylü gençlik içerisinde yığınları alana dökme zamanı. Güç gösterisi yapma zamanı. Her şeyin seçimlere, sandığa havale edildiği bir süreçte ‘Hayır, halkın yapacağı siyaset meydanlarda’ dendiği gündür. Bu açıdan çok yaygın bir 1 Mayıs örgütlemeliyiz” dedi.