İktidarın peş peşe gündeme getirdiği ve halkın büyük oranda karşı olduğu Sosyal Güvenlik, Terörle Mücadele gibi yasalar nedeniyle bu yıl daha da önem ka

İktidarın peş peşe gündeme getirdiği ve halkın büyük oranda karşı olduğu Sosyal Güvenlik, Terörle Mücadele gibi yasalar nedeniyle bu yıl daha da önem kazanan 1 Mayıs İşçi Bayramı için yoğun hazırlık yapan kitle örgütleri, programlarını belirlerleyerek, duyururken, DİSK'in düzenlediği bir eylemle 1 Mayıs 1977 kadiamı anıldı. İstanbul, Taksim Kazancı Yokuşu'nda düzenlenen törende kadiamda ölenler anısına saygı duruşunda bulunularak, karanfiller bırakıldı. Anma toplantısına 1 Mayıs Düzenleme Komitesi Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Sevgi Göyce'nin de aralarında bulunduğu sendikacılar, meslek odası ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Kadıköy'de, 1 Mayıs 1996'da meydana gelen olaylarda ölen üç kişi için ise Söğüdü-çeşme'de bir tören düzenlendi. Törene katılanlar daha sonra, 3 kişinin öldüğü alana kırmızı karanfiller bıraktı.

1 Mayıs'ta düzenlenecek etkinliklerle ilgili açıklamalar da biribirini izlemeye başladı. İstanbul Valisi Muammer Güler, Kadıköy İskele Meydanı'nda 1 Mayıs'ta saat 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşüne ilişkin olarak, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi herhangi bir olay meydana gelmeden, kanun ve bu konudaki emirlere riayet ederek herhangi bir hadise çıkmadan bu 1 Mayıs toplantısının yapılacağını umuyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi sorumluluk içinde davranacaklardır. Vatandaşlarımız da kanunsuz herhangi bir şeye tevessül etmeyecekler, bu konudaki herhangi bir talebe veya bu konuda kendilerini haksız, kanuna karşı getirecek bir davranışa girmeyeceklerdir," dedi.

1 MAYIS DAYANIŞMASI
Adana'da İnönü Parkı'nda, 26 kitle örgütü adına açıklama yapan KESK Dönem sözcüsü Güven Boğa AKP hükümetinin, İMF'nin önüne koyduğu sömürü ve yıkım programının kararlılıkla uyguladığını, bu saldırıların hedefinde işçi sınıfı ve emekçiler olduğunu ifade etti.

Boğa, 1 Mayıs'ta "Yoksulluğa karşı,SSK polikliniklerin kapatılmasına,devlet hastanelerinin paralı hale getirilmesine karşıYeni Terörle Mücadele Yasasına Karşı, emeğin egemen olduğu, aydınlık, özgür ve demokratik bir Türkiye için yürüyeceğiz. 1 Mayıs20o6 Pazartesi günü saat:iı.oo'de, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde başlayacak olan yürüyüş ve mitinge halkı destek vermeye çağırıyoruz."

HAKLAR VE ÇEVRE İÇİN
Gebze'de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması için gerekli yasal başvuruda bulunuldu. İşçiler bu yıl kendi hak ve taleplerinin yanı sıra Gebze ve çevresinde yaşanan çevre konusunu da gündeme getirecek.

1 Mayıs İşçi Bayramı, Gebze'de bu yıl da Gebze Sendikalar Birliği öncülüğünde gerçekleşecek yürüyüş ve basın açıklaması ile kudanacak. Bu yıl ki 1 Mayıs etkinliğinde işçilerin taleplerinin yanı sıra yerel sorunlara da değinilecek.

Basın açıklamasında Gebze ve çevresinde yaşanan çevre kirliliğine de değinilecek. Gebze Sendikalar Birliği sözcüsü ve Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Petrol-İş Ge-nel-İş,Tez Koop-İş, Eğitim-Sen, Birleşik Me-tal-İş TEKSİF temsilcilerinden oluşan heyet Kaymakam Mehmet Emin Avcı ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Şahinli'ye gerçekleştirdikleri ziyarette etkinliğe ilişkin olarak başvuruda bulundu. Kaymakam "Yürüyüşe katılarak sizlere destek olmamız konum gereği mümkün değil. Ancak ben bu sene de geçen sene-ki gibi olgun bir yürüyüş gerçekleşeceğine inanıyorum," dedi. Birgiin