1 Mayıs

NEZAHAT ALKAN / 1 Mayıs İşçi Bayramı, Emek Platformu üyesi tüm sendika ve sivil toplum kuruluşlarının kararıyla ortak kutlanacak. Emek Platformu Başkanlar Kurulu bu yıl 1 Mayıs kutlamalarının ağırlıklı olarak Ankara'da yapılmasını kararlaştırdı. TKP ise günü Kartal Meydanı'nda kutlayacak.

İstanbul mitinginin Kadıköy Meydanı'nda yapılması planlanıyor. DİSK, Türk-İş ve KESK tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi DİSK Genel Sekreteri Musa Çam başkanlığında İstanbul Valiliği'ni ziyaret ederek bugün miting başvurusunda bulunacak. ÖDP 1 Mayıs'ı emek örgüderi ile birlikte kudayacak. Mitingde Türkiye'de son dönemde toplumu tedirgin eden ve çatışmaya sevk edebilecek potansiyel taşıyan Kürt sorunu ile Türkiye'de birarada yaşamanın mümkün olduğuna dikkat çekerek "insanca düzen, insanca yaşam" çağrısında bulunulacak.

SDP'den yapılan açıklamada da işçiler "halkların kardeşliği" için alanlara çağırıldı. TKP ise "Emeğin, onurun, memleketin ve geleceğin için ayağa kalk" sloganı ile Kartal Meydanı'nda saat 12'de kudayacak.