1 Mayıs'ta eylemcilere saldıran AKP'nin esnafından kan donduran itiraf: Polis teşekkür etti!

1 Mayıs'ta emekçilerin bayramını Taksim'de kulamak isteyen barışçıl göstericilere TOMA'lar, gaz bombaları ve plastik mermiler ile saldıran AKP'nin polisi, eylemcileri darp eden esnafa ise teşekkür etti.

Objektiflere 1 Mayıs eylemlerinde Fulya'da eylemcilere saldırdıktan sonra polislerle selamlaşırken takılan esnaf, "Polis bana teşekkür etti. Ben Müslüman bir insanım ve burada yıllardır esnaflık yapıyorum. Onlar terörist" dedi.

Eylemcilere polisin gözü önünde sopalarla saldıran esnaflar arasında yer alan Hayri Öztürk, Turgay Korkmaz ve Gökhan İşler saldırıyı savundu.

Hürriyet'e konuşan Turgay Korkmaz şunları söyledi: "Polis bana teşekkür etti. Ben Müslüman bir insanım ve burada yıllardır esnaflık yapıyorum. Onlar terörist. Zaten yüzlerinde meymenet yoktu. Diğer arkadaşlarda bana destek çıktı. Benim işyerimde pahalı arabalar var. Onlara zarar verilebilirdi.”

Korkmaz bu sözleri ile esnafın aynı zamanda polis olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerinin uygulamaya geçirildiğini de ortaya koymuş oldu.

1 Mayıs'ta ayrıca polis saldırılarından kaçarak bir otoparka sığınan Özgür Altunbilek ise otoparkçılar tarafından bıçaklanmıştı. Şubat ayında da gazeteci Nuh Köklü, Kadıköy Yeldeğirmeni'nde kartopu oynadığı için bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.