1 Mayıs’ta onlara bayram yok
Kilis'te emekçiler, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na rağmen tarlada çalışmaya devam etti. (Fotoğraf: AA)

Haber Merkezi

1 Mayıs İşçi Bayramı ülke genelinde kutlanırken bayramı çalışarak geçiren emekçiler de oldu. Fabrikada, tarlada, tersanede çalışmaya devam eden emekçilerin tek talebi ise haklarını alabilmeleri.

1 Mayıs İşçi Bayramı ülke genelinde alanlarda coşkuyla kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil olarak ilan edilmesinden sonra kamu kurumlarında işçi statüsünde çalışan işçiler tatil yaparken, özel sektörde çalışan temizlik görevlisi, oto tamir ustaları ve çırakları, kağıt toplayıcıları, simit satanlar, ayakkabı boyacısı ve inşaat çalışanları gibi emekçiler ise bu günü çalışarak geçirdi.

Batman'da her zaman işlerinin başında olduğunu belirten matbaa çalışanı Bünyamin Ayaz, "Bize istirahat yok, çalışıyoruz. Bazıları şu anda istirahat yapıyor, biz şuanda çalışıyoruz. 38 yıldır çalışıyorum" dedi

Kırıkkale'de de ekonomik kazançlarını sağlamak için tezgahlarını kuran ayakkabı boyacıları ve simitçiler, 1 Mayıs'ta mesailerini sürdürdü. Ayakkabı boyacılığı yapan Bülent Kızgın, 44 yıldır sürdürdüğü bu meslek sayesinde ailesini geçindirdiğini ve çocuklarını da okuttuğunu söyledi.

DEPREMZEDELER İÇİN 

Adıyaman'da depremlerde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedeler için Kavaklıdere Mahallesi'ndeki 2 bin 550 prefabrik yapının yer alacağı geçici yaşam merkezinde çalışan işçiler, prefabrik kentin çalışmasına ara vermeden sürdürdü. İşçi Hüseyin Dursun, afetzedelerin sıcak yuvaya kavuşması için ara vermeden çalıştıklarını anlatarak, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ama biz prefabrik kentleri bitirmek için ara vermedik. Biz bayram yapmadan depremzedeler için uğraşıyoruz. Onları sıcak yuvasına kavuşturduğumuzda bizim bayramımız da o gün olacak" dedi. Emrullah Varan da çadırda kalan depremzedelerin prefabrik yapılara geçmesi için çalıştıklarını anlatarak, "Bugün 1 Mayıs ama biz depremzedeler için çalışıyoruz, onlar evlerine geçtiğinde bizim için bayram oluyor" ifadesini kullandı.

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde de işçilerin mesaisi devam etti. Özel bir tersanede bakıma alınan yük gemisinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çalışanların ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin kısa sürede kontrol altına alarak söndürdüğü yangın, gemide maddi hasara yol açtı. Öte yandan tersanenin güvenlik görevlilerinin, basın mensuplarının görüntü almasını engellediği anlar kameralara yansıdı.

ÇOBAN AĞIR YARALANDI

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Sığınak Mahallesi Kalemli mezrasında  çoban Muhammet Polat’ın bulunduğu bölgeye yıldırım düştü. Olayda 5 inek ölürken, Polat ağır yaralandı. Yakınlarının fark edip, haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesinin ardından ambulansla Lice Devlet Hastanesi’ne götürülen Polat, buradaki müdahalesinin ardından Diyarbakır’a Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Polat’ın ağır yaralandığı ve hayati tehlikesinin olduğu belirtildi.