Rusya'dan 3 "hacker"ın Türkiye'

Rusya'dan 3 "hacker"ın Türkiye'de internet hesabı bulunan kişilerin adreslerine vi-rüslü mail göndererek hesap bilgilerinielde etmesi ve bu bilgileri Türkiye'deki şebeke elemanlarına iletmesi suretiyle yaklaşık bin kişinin hesabından yüz binlerce dolar çektiği tespit edilen şebekenin 17 elemanı yakalandı.

Yaklaşık 1,5 ay süren teknik takip ve istihbarat çalışması sonucu, vatandaşların hesaplarındaki paraların havale yapılması sırasında şebeke elemanlarının kullandıkları bilgisayarların "Internet Protocol" (IP) adresleri tespit edildi. Şebeke elemanlarının kimliklerinin ve adreslerinin belirlenmesinin ardından polis ekipleri, İzmir, Fethiye, Didim ve Kuşada-sı'nda "eş zamanlı" operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda şebekenin lideri oldukları ileri sürülen M.M. ve C.U. ile şebeke elemanları oldukları iddia edilen 15 kişi yakalandı.

VİRÜSLÜ MAİLLE HESAPLARA GİRDİLER
Rusya'dan 3 "hacker"ın Türkiye'de internet hesabı bulunan kişilerin adreslerine virüslü mail göndererek hesap bilgilerini elde ettikleri, bu bilgileri şebeke liderleri M.M. ve C.U'ya ilettikleri, M.M. ve C.U'nun bu bilgilerle girdikleri hesaplarda bulunan yüklü miktardaki paraları şebekenin diğer elemanları adına sahte kimlik ve belgelerle açılan hesaplara aktardıklarının ortaya çıktığı kaydedildi.

ULUSLARARASI 'BİLİŞİM ÇETESİ'NE OPERASYON
Şebeke elemanlarının gösterdikleri yerlere yapılan aramalarda bugüne kadar yaklaşık bin kişinin hesabından yüz binlerce dolar para havalesi yapıldığını ve yaklaşık 1 milyon kişinin internet hesap bilgilerinin kayıtlı olduğunu gördü. Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şebeke elemanları, İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Birgün

İnternet suçlarına ağır ceza geliyor
TBMM Başkanlığı'na sunulan "Elektronik Ortamda İşlenen Suçların Önlenmesi ile Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ve Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanu-nu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile elektronik ortamda işlenen belirli suçların içerik, yer ve erişim sağlayıcıları üzerinden önlenmesine ilişkin esas ve usuller düzenlendi. Kanun tasarısına göre, elektronik ortamda yapılan ve içeriği Türk Ceza Kanu-nu'ndaki (TCK) çocukların cinsel istismarı, müstehcenlik, fuhuş, intihara yönlendirme, kumar oynanması için yer ve imkân sağlama, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma suçlarını oluşturan yayınlarla ilgili erişimin engellenmesi kararı verilecek. Hakim tarafından verilen erişimin engellenmesi kararını yerine getirmeyen kişi, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.