'1 numaralı provokatörden' provokasyon uyarısı: 1 Mayıs şenlik havasında geçsin

Hemen hemen her açıklamasıyla kutuplaşmayı biraz daha körükleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs için yayımladığı mesajında yine 'provokasyondan' dem vurdu. Yasaklarla emekçileri kendi bayramlarını kutlamaktan uzak tutan Erdoğan, "1 Mayıs'ın provokasyonlardan uzak bir şenlik havasında geçmesini diliyorum" dedi.

Kendi iktidarlarında emekçilerin haklarının ne kadar tırpanlandığı es geçen Erdoğan, "İşçi ve emekçilerin, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve haklarına sahip çıkılması devletimizin her zaman öncelikli konuları arasında yer almıştır" derken, 1 Mayıs'ın çalışanların sorunlarının çözümü için vesile olduğunu savundu.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;  "Devletimizin, çalışanlarımız, sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar, ülkemizin daha parlak bir geleceğe yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır. Emekleri ve alın terleriyle ülkemizin refah düzeyinin yükselmesinde büyük pay sahibi olan çalışanlarımızın, üretimden gelen güçlerini kullanarak haklarını ararken, tüm toplumun desteğini almaya, birlik ve beraberlik içinde sürdürülecek çalışmalara öncülük etmeye de özen göstereceklerine inanıyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün, provokasyonlardan uzak bir şenlik havasında geçmesini, gerçekleştirilecek etkinliklerin barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum."

Canlı blog | Emekçiler sıkıyönetime rağmen 1 Mayıs için toplanıyor