1 yaşındaki bebeğin öldüğü kreş izinsiz çıktı

HABER MERKEZİ

Bursa İnegöl’de 1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş'in uyurken yaşamını yitirdiği kreşin, iki yılı aşkın bir süredir Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adı altında izinsiz olarak ‘hizmet’ verdiği ortaya çıktı. Olayla ilgili dernek başkanı S.A. ile bakım hizmeti veren F.B., 'taksirle öldürme' suçlamasıyla gözaltına alındı.Savcılığın soruşturması sürerken, olay günü kreşte 16 çocuğun bulunduğu öğrenildi.

‘EN BÜYÜK SORUN...’
BirGün’e konuya ilişkin konuşan Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Eğitmenleri Derneği (OKEVED) Başkanı Sefa Özdemir Yılmaz, ruhsatsız kreşlerin Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olduğunu vurguladı. Yılmaz, şunları söyledi: “İşin uzmanı olmayan kişilerce hizmet veriliyor. Oysa kreş hizmeti sadece bakanlıktan alınan izinle yapılabilir. Bu tür ruhsatsız yerlerde çocuk gelişimi alanında uzman olmayan kişiler olduğu için, risk artıyor. Kayıtlı olmayan kreşlerde neler oluyor kimse bilmiyor. Ne şekilde eğitim veriliyor, bu çocuklar ne şekilde besleniyor hiç kimse bilmiyor.”

Öte yandan 1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş, gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazede konuşan Melisa’nın babası İbrahim Memiş, “İhmal var. 40 dakika önce kalbi durduğunu söyledi doktor. 40 dakikadır çocuğa hiç bakılmamış. Konu kapatılamaz. Başka birinin de başına gelmesin. Başkaları da yanmasın” dedi.

NE OLMUŞTU?
Olay, önceki gün Burhaniye Mahallesi Kemalettin Samipaşa Caddesi'nde meydana gelmişti. Tuana bebek, uyuduktan bir süre sonra istifra etmiş, bebeğin solunumu kesilmişti. O sırada içeriye giren kreş öğretmeni, moraran bebeği kendine getirmek istese de başarılı olamamıştı. Tuana bebek acil servisteki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.